ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Με πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε το τριήμερο χορών της Βενεζουέλας.

0

Στην Αγία Παρασκευή, με την παράσταση «Ο τελευταίος ρυθμός», έκλεισε την Παρασκευή 24 Απριλίου το τριήμερο επίδειξης σύγχρονου βενεζουελάνικου χορού στην Αθήνα από τη διάσημη βραβευμένη ομάδα «ProyectoMovimiento».ven_dans_3

Το 1995, η Τρίνα Φρόμετα, διάσημη χορεύτρια και δασκάλα χορού, ίδρυσε την Ομάδα Σύγχρονου Χορού «ProyectoMovimiento», η οποία έχει διαδώσει εδώ και χρόνια σε διεθνές επίπεδο ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η παράδοση της Βενεζουέλας με ένα εντυπωσιακό μείγμα από τις τελευταίες τάσεις που κυριαρχούν στον σύγχρονο χορό, συμβάλλοντας παράλληλα και στην προώθηση των νέων ταλέντων της χώρας.

Το κοινό της Αγίας Παρασκευής γέμισε το θεατράκι του 2ου Γυμνασίου και χειροκρότησε θερμά την παράσταση, στην οποία μπορούμε να ανιχνεύσουμε τις βαθιές ρίζες της ταυτότητας της Βενεζουέλας, όχι μόνο στη χορογραφική σύνθεση της, αλλά και στη μουσική της, στα κοστούμια, στα σκηνικά αλλά και στη σκηνοθεσία.

Την ξεχωριστή αυτή βραδιά, που διοργάνωσαν η Πρεσβεία τηςΜπολιβαριανήςΔημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, τίμησαν με την παρουσία τους και τον χαιρετισμό τους η Α΄ γραμματέας της Πρεσβείας ΑσντίριςΚιντάνα  και ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος της  Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ΠαναγιώτηςΓκόνης, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Β. Τραυλό φρόντισαν, σε συνεργασία με την αυτεπιστασία του Δήμου, για την πλήρη αποκατάσταση του φωτισμού της αίθουσας  θεάτρου του 2ου Γυμνασίου.

Την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, οπρ. δήμαρχος Λεον.Χατζηανδρέου, η αντιδήμαρχος  Ελισ.Πετσατώδη, όπως  και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

 

About Author

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr