ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Τσακαλώτος: Κάναμε λάθος στις 20 Φεβρουαρίου

0

Για λάθος της κυβέρνησης έκανε λόγο σε τηλεοπτική εκπομπή ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης  Τσακαλώτος, διότι  δεν εξασφάλισε μαζί με την υπογραφή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και την εκταμίευση των χρημάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων σημείωσε ότι μια νέα κυβέρνηση έχει σχετική απειρία σε μερικά πράγματα, αλλά παράλληλα τόνισε ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του Γ.Βαρουφάκη και του Μ.Ντράγκι, παρουσία του ιδίου, κατά την οποία ο επικεφαλής της ΕΚΤ είχε πει πως «Αν υπήρχε συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου αυτό θα ήταν το σήμα που χρειαζόταν. Εμείς κάναμε ένα λάθος, όταν μπήκε η υπογραφή στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, το λάθος ήταν ότι δεν εξασφαλίσαμε πως αυτή η συμφωνία θα ήταν το σήμα προς την ΕΚΤ για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη ρευστότητα».

Ο Ευκλ.Τσακαλώτος  όσον αφορά το πρόβλημα της ρευστότητας τόνισε πως «Δεν θέλουμε τη δόση, αν είναι να συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές λιτότητας», τονίζοντας πως δεν συμφωνεί  με τους συναδέλφους του που μιλούν για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών δημοσίως, όμως σε περίπτωση ρήξης θα υπάρξει πολιτικό ζήτημα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr