ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Η συμφωνία με τους εταίρους θα είναι δύσκολη αλλά θα υπάρξει και μάλιστα γρήγορα

0

«Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά θέλουμε μια συμφωνία συνεκτική. Μια συμφωνία που θα μπορώ να τη φέρω στην Βουλή και να την υπερασπιστώ λέγοντας ότι αυτό είναι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σίγουρος ότι η συμφωνία με τους εταίρους θα λήξει σύντομα, εμφανίστηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και παρά το δυσμενές και αρνητικό κλίμα που υπήρχε από μερίδα ομολόγων του στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η συμφωνία με τους πιστωτές θα είναι δύσκολη αλλά θα υπάρξει, και μάλιστα γρήγορα, καθώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή» δήλωσε κατηγορηματικά ο Γ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες εβδομάδες, για να προσθέσει ότι «οι εξελίξεις θα ήταν πιο γρήγορες εάν οι εταίροι συμφωνούσαν σε μερικές εκταμιεύσεις ή μια μικρότερη λίστα μεταρρυθμίσεων. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις που θα επιταχύνουν τη διαδικασία, θέλουμε μια συμφωνία στους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα που δεν θα υπονομεύει την ανάπτυξη».

Απαντώντας σε ερώτηση για την τεταμένη συνεδρίαση που υπήρχε στο Eurogroup, ο Έλληνας υπουργός  είπε ότι «όσο πλησιάζουμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης είναι λογικό να υπάρχουν εντάσεις», σημειώνοντας πως «από τις 20 Φεβρουαρίου ήμουν πεπεισμένος ότι θα υπάρχουν τακτικές υπονόμευσης μέχρι και την τελευταία στιγμή».

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr