ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας: «Ούτε ένα Ευρώ στους τοκογλύφους – δανειστές»

0

sillogos_ota2Ανακοίνωση εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Καρδίτσας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ, επισημαίνοντας: «Για ακόμη μια φορά με την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική διαδικασία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου καθ’ υπόδειξη των… Θεσμών, η κυβέρνηση επέλεξε να μεταφέρει υποχρεωτικά όλα τα ταμειακά διαθέσιμα των Ο.Τ.Α. στην Τράπεζα της Ελλάδος με εξαίρεση τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επομένου δεκαπενθημέρου, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Πρόκειται ουσιαστικά για εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό και δέσμευση των αποθεματικών με πραξικοπηματικό τρόπο από τους Ο.Τ.Α. και τις Δημόσιες Υπηρεσίες, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το χρέος και οι δανειστές. Καταγγέλλουμε με κατηγορηματικό τρόπο τον αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χωρίς καμιά ειδοποίηση, καμιά ενημέρωση, καμιά διαβούλευση, με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταργεί και αυτή το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ των Ο.Τ.Α. οδηγώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική και λειτουργική κατάρρευση.Είναι περισσότερο από εμφανής ο κίνδυνος αδυναμίας καταβολής ακόμη και της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Οδηγούμαστε με σχέδιο, για μια ακόμα φορά, σε αδιέξοδο, προκειμένου τελικά να γίνει πιο εύπεπτο ένα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα, ενόψει των επόμενων δόσεων για την εξυπηρέτηση του χρέους. Όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να εκχωρήσουμε σε κανέναν τον μοναδικό πόρο των εργαζομένων και των οικογενειών μας.

Την ίδια στιγμή  που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν πως η κεντρική διαχείριση των χρημάτων ήταν και είναι πάγιο αίτημα των «Θεσμών», ζητάμε την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ως διαδικασία ξόρκιζε η νέα κυβέρνηση και κατήγγειλε επανειλημμένα ως αντιπολίτευση όταν την εφάρμοζε η προηγούμενη συγκυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα του μνημονίου.

Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια του Ν. Καρδίτσας να πάρουν αποφάσεις προκειμένου να μην εφαρμοστεί στην πράξη η Π.Ν.Π και να μην κατατεθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των Δήμων τους.Καλούμε τους αιρετούς χωρίς καθυστέρηση να πάρουν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους εργαζόμενους προκειμένου η κατάπτυστη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να μείνει στα χαρτιά. Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης, δυστυχώς αποτελεί το επόμενο σκαλοπάτι νεοφιλελεύθερης έμπνευσης και εφαρμογής και θα επιβαρύνει τον εργαζόμενο, τον δημότη, τον συνταξιούχο που θα κληθεί να «πληρώσει το μάρμαρο».

About Author

ΔΩΡΑ ΜΗΤΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr