ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Βαλαβάνη: Έλεγχος σε 1,5 εκατ. λογαριασμούς των τελευταίων 15 ετών

0

Εξονυχιστικό έλεγχο θα υποστούν 1,5 εκατ. περίπου καταθέτες, οι οποίοι θα ελεγχθούν σε βάθος 15ετίας ώστε να διαπιστωθεί αν η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών τους είναι σε αντιστοιχία με τα εισοδήματα που έχουν φορολογηθεί.

Το υπουργείο ξεκινά τους ελέγχους και αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν φορολογικές παραβάσεις, δηλαδή οι καταθέσεις δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που είχαν, τότε οι καταθέτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα, στο πλαίσιο του «καταθεσιολογίου» που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Όσον αφορά το «καταθεσιολόγιο», η κ. Βαλαβάνη επεσήμανε σε δηλώσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή, πως θα αφορά  1.5 εκατομμύρια  καταθέτες, των οποίων θα ελέγχεται η κίνησης των τραπεζικών τους λογαριασμών, σημειώνοντας πως ο έλεγχος θα γίνεται σε βάθος  15ετίας, για να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται τα εισοδήματα με τις καταθέσεις.

Η υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, τα οποία έχουν αποφέρει το συνολικό ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, τονίζοντας ότι στη ρύθμιση συμμετείχαν 35.000 φορολογούμενοι που κατέθεσαν έως 50 ευρώ και άλλοι 23.000 φορολογούμενοι που κατέθεσαν από 50 -100 ευρώ.

Η κ. Βαλαβάνη αναφέρθηκε επίσης στον νέο νόμο για τον ΕΝΦΙΑ, που δρομολογείται για το δεύτερο εξάμηνο του 2015, μετά την αναμόρφωση των υφισταμένων αντικειμενικών αξιών, σημειώνοντας πως το οικονομικό επιτελείο, επεξεργάζεται προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr