ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Βαρουφάκης: Είμαστε έτοιμοι για συμβιβασμούς, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε άτακτα

0

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε δεκάλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε στη Μελβούρνη, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις  με τους θεσμούς, περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση. Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού ήταν στο πλαίσιο της εκστρατείας «Αφήστε την Ελλάδα να αναπνεύσει», υπό την αιγίδα της Αυστραλοελληνικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης  στο Εργατικό Κέντρο της Μελβούρνης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει συμβιβασμούς, τονίζοντας, ωστόσο πως «Δεν θα υποχωρήσουμε άτακτα» και συνέχισε τονίζοντας πως «έχει δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο εναντίον του ψεύδους, της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης και της αυτοϋπονόμευσης, που πετυχαίνει μια λιτότητα σε περίοδο μεγάλης κρίσης. Ακόμα και ένας δεκάχρονος κατανοεί πλέον πως το τεράστιο δάνειο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσα σε αυστηρά μέτρα λιτότητας, τη στιγμή μάλιστα που το εθνικό εισόδημα της Ελλάδας έχει μειωθεί κατά 25%».

Και συνέχισε προσθέτοντας  με νόημα πως «αν έχεις μια άρρωστη αγελάδα και την κτυπάς συνεχώς για να παράγει περισσότερο γάλα, στο τέλος το μόνο που θα καταφέρεις είναι να την εξασθενίσεις τόσο ώστε να μην παράγει καθόλου γάλα».

Επίσης μηνύματα αλληλεγγύης απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο νέος διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr