ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Εντάσεις αναμένονται στο δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας

0

papalosΣυνεδριάζει σήμερα, στις 7 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας και λίγες ώρες νωρίτερα κόντρα ξεσπάει με αφορμή την παράδοση των εισηγήσεων. Ο πρώην δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στη μη έγκυρη παράδοση των εισηγήσεων των περισσότερων θεμάτων, «ιδιαίτερα των θεμάτων δύο και έξι που φαίνεται ότι είναι βαρύνουσας σημασίας . Αυτά είναι:
2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τροποποίηση των κανονισμών ύδρευσης των πρώην Δήμων Ιτάμου, Καλλιφωνίου, Κάμπου και Μητρόπολης (εισ.: αντιδήμαρχος Σωτ. Μπακαλάκου)
6. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με διόρθωση της υπ’αριθμ. 637/2014 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με καθορισμό φόρων, τελών και δικαιωμάτων του Δήμου Καρδίτσας έτους 2015 (εισ.: αντιδήμαρχος Σωτ. Μπακαλάκου)
Γίνεται φανερό ότι η Δημοτική Αρχή του δήμου Καρδίτσας έχει οριστικοποιήσει το διαζύγιό της με την δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα και τις δημόσιες παραινέσεις μελλών της Δ.Α. προς τους πολίτες (περί του ότι πρέπει να αποκτήσουν πολιτική παιδεία, και να επιδεικνύουν υπεύθυνη και ευσυνείδητη συμπεριφορά). Θυμίζουμε ότι την ίδια μεθόδευση ακολούθησαν και κατά το πρόσφατο παρελθόν όταν αύξησαν –άνευ στοιχειώδους μελέτης- τα δημοτικά τέλη κατά 800.000 EURO περίπου. Τι θα πεί  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ο οποίος δήλωσε κατ΄ επανάληψη ότι δεν θα δεχθεί πλέον τη συζήτηση θεμάτων χωρίς να έχουν κατατεθεί εγκαίρως οι απαραίτητες εισηγήσεις? Θα τιμήσει τον λόγο και την ιστορία του ή ………..Εμείς ως ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ είναι βέβαιο ότι δεν θα συναινέσουμε στην υποβάθμιση του θεσμού του Δ.Σ. και στην κοροϊδία των δημοτών»

Πριν από λίγο στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Γιάννης Γεννάδιος, απαντά: Σε μια ανούσια ανάρτηση της παράταξης του κ. Παπαλού σχετικά με τη λειτουργία του Δ.Σ. στάθηκα στην εξής αποστροφή: «..παρά τα κροκοδείλια δάκρυα και τις δημόσιες παραινέσεις μελών της Δ.Α. προς τους πολίτες (περί του ότι πρέπει να αποκτήσουν πολιτική παιδεία, και να επιδεικνύουν υπεύθυνη και ευσυνείδητη συμπεριφορά)».
Θα έπρεπε ο συντάκτης της ανακοίνωσης να γνωρίζει ότι στις αρχές Μαΐου του 2014, επί διοίκησης του κ. Παπαλού, οι άδειες κατάληψης των τραπεζοκαθισμάτων ήταν μόλις έξι (6) όταν σήμερα αυτή τη στιγμή έχουμε 64 πληρωμένες άδειες και πάνω από 10 επιχειρηματίες σε διαδικασία έκδοσης. Οι παραινέσεις μας λοιπόν περί υπεύθυνης συμπεριφοράς με σεβασμό στα δικαιώματα του συνδημότη που ειρωνεύεται η ανακοίνωση, όχι μόνο πιάνουν τόπο αλλά εκθέτουν την προηγούμενη διοίκηση κατά τη θητεία της οποίας τις υποχρεώσεις τους όφειλαν να τηρούν μόνο τα κορόιδα. Οι υπόλοιποι μπορούσαν να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα εις βάρος του δημόσιου χώρου δίχως άδεια. Έτσι, χωρίς το βραχνά της (προεκλογικής) οφειλής αυξάνονταν οι πιθανότητες να ψηφίσουν ….καταλλήλως. Για τα ποσά που διέφευγαν από το Δήμο, ούτε λόγος βέβαια. Τώρα που η επιβαλλόμενη εκ της προηγούμενης Αρχής ασυδοσία έχει λάβει τέλος, η Δυνατή Καρδίτσα στράφηκε προς το «δυνατό» της σημείο: Τις εισηγήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Περιττή η αναφορά μου στο παρελθόν καθώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης της λειτουργίας του ΔΣ. Για την ιστορία όμως, εισήγηση δε βρίσκαμε ούτε μια ώρα πριν από τις συνεδριάσεις καθώς στις ελάχιστες φορές που η διοίκηση ήταν έτοιμη απέκρυπτε τις gennadiosεισηγήσεις ώστε να μην υπάρχει αντίλογος. Για να αντιληφθούμε την ασημαντότητα της παρέμβασης, αρκεί να αναλογιστούμε ότι στο έκτο θέμα για παράδειγμα διορθώνεται ένας αριθμός ως λάθος εκ παραδρομής ενώ στο πέμπτο ζητάμε την πρώτη απόφαση για την κάλυψη της θέσης του δεύτερου δικηγόρου, κάτι που έπραξε και η προηγούμενη διοίκηση. Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι η ατυχία της Δυνατής Καρδίτσας, ή η αδυναμία της να συμβαδίσει με την επικαιρότητα και τις εξελίξεις. Την ημέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να δεσμεύσει υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ΚΕΔΕ διαβουλεύεται πυρετωδώς ώστε να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως προδήλως αντισυνταγματική, η Δυνατή Καρδίτσα θίγει ως θέμα αιχμής την ημερήσια καθυστέρηση τεσσάρων αυτονόητων εισηγήσεων. Μάλλον δεν της πάει η μπάλα, τουλάχιστον αυτόν τον καιρό!»

About Author

ΔΩΡΑ ΜΗΤΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr