ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Σύσκεψη για σωματειακό και ερασιτεχνικό αθλητισμό στην Δ. Αθήνα από την Περιφέρεια

0

Σύσκεψη για τον σωματειακό και ερασιτεχνικό αθλητισμό στη Δυτική Αθήνα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθήνας της Περιφέρειας Αττικής, στο Περιστέρι, χθες την Μ. Τρίτη 7 Απριλίου.

Στην “Σύσκεψη για τον αθλητισμό στη Δυτική Αθήνα” όπως ήταν το θέμα της συνάντησης, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Σπύρος Πάντζας, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων της Δυτικής Αθήνας.

Τα ζητήματα που τέθηκαν στη σύσκεψη αφορούν τις επισκευές και αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων, την επίλυση χρονιζόντων γραφειοκρατικών προβλημάτων που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών αθλητισμού, αλλά και τα νέα προγράμματα που προγραμματίζεται να θεσπιστούν και πρόκειται να διευκολύνουν τον σωματειακό και ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τέλος, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην διευκόλυνση άθλησης του πληθυσμού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς μέσα από στοχευμένα προγράμματα.

2015-04-07 12.46.05

Τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη απασχόλησε ο σωματειακός και ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Δ. Αθήνα

Όλα τα ζητήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας για τη συγκρότηση του πενταετούς προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και της πολιτικής της νέας διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με στελέχη της Περιφέρειας, η συγκεκριμένη σύσκεψη εγκαινίασε μια νέα περίοδο συνεργασίας των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης -τόσο μεταξύ τους, όσο και με το Υπουργείο- αφού διαπιστώθηκε μεγάλο έλλειμμα σε αυτόν τον τομέα κατά το παρελθόν. Ο δε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού διαβεβαίωσε την πολιτική βούληση της νέας κυβέρνησης να αναστρέψει αυτήν την παγιωμένη κατάσταση και να συμβάλλει τόσο στη συνεργασία, όσο και στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια σε σχέση με τα αθλητικά ζητήματα στην περιοχή.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr