ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Αγροτικοί Σύλλογοι καταθέτουν σε υπουργεία και κόμματα υπόμνημα αιτημάτων

0

Ευρεία σύσκεψη αγροτικών συλλόγων έγινε χθες βράδυ στον Παλαμά, την οποία συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας. Στη διάρκειά της συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα των αγροτών και το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο στο οποίο καλούνται να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Αγρότες και εκπρόσωποι 20 αγροτικών συλλόγων κατέληξαν σε υπόμνημα επτά αιτημάτων, το οποίο θα σταλεί στα αρμόδια υπουργεία και στα κόμματα. Οι αγρότες ζητούν:

-Απαλλαγή από τη φορολόγηση για πρώτα 2.500 ευρώ εισοδήματος για το 2014 και να μη φορολογηθούν οι επιδοτήσεις.

-Να μην ισχύσουν οι περικοπές των ενισχύσεων με την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

-Να δοθούν καλλιεργητικά δάνεια στους αγρότες με ευνοϊκούς όρους.

-Να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο και μειωμένο κατά 50% ρεύμα.

-Η πιστοποίηση χρήσης των φυτοφαρμάκων να γίνεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου δωρεάν χωρίς την καταβολή παραβόλων. Να μην πληρώνουν παράλληλα οι αγρότες νέα χαράτσια τύπου ΚΤΕΟ για τα ψεκαστικά μηχανήματα.

-Να δοθούν εξισωτικές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012. Οι ενισχύσεις να δίνονται με γνώμονα το ζωικό κεφάλαιο και όχι τους βοσκότοπους.

-Να μην ισχύσουν τα στενά περιθώρια για τις αιτήσεις ΟΣΔΕ και να γίνονται δωρεάν σε κτηνοτρόφους και αγρότες.

Αρχικά ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλης Μπούτας ενημέρωσε τους αγρότες για το αποτέλεσμα της συνάντησης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Αποστόλου,  υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση, σημειώνοντας δε ότι η νέα κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης, εφαρμόζοντας κατά γράμμα μνημονιακούς νόμους και δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λεπτομερή ενημέρωση για τα φορολογικά ζητήματα έκανε ο Πρόεδρος του συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Παπαδημητρίου.

About Author

ΔΩΡΑ ΜΗΤΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr