ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

To «Sesame Street» και οι Radiohead στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

0

25 ηχητικές ηχογραφήσεις που περιλαμβάνουν τα τραγούδια της αγαπημένης παιδικής τηλεοπτικής σειράς «Sesame Street», το ομώνυμο άλμπουμ των Doors και το «OK Computer» των Radiohead, μεταξύ άλλων, επέλεξε το Εθνικό Αρχείο Ηχογραφήσεων (National Recording Registry), της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη επιλογή γίνεται κάθε χρόνο, με τις ηχογραφήσεις που προκρίνονται να αποθηκεύονται, με τη μορφή κειμηλίου, στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Και, όπως και κάθε χρόνο, η ποικιλία ακουσμάτων στη λίστα των ηχογραφήσεων είναι τεράστια. Εκτός από τα παραπάνω, άλλωστε, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη συγκινητική ραδιοφωνική κάλυψη της κηδείας του προέδρου Roosevelt, από τον Arthur Godfrey, το ηχογραφημένο κωμικό πρόγραμμα «A Wild And Crazy Guy» του Steve Martin, το ομώνυμο άλμπουμ της Joan Baez και το «The Miseducation Of Lauryn Hill» της Lauryn Hill.

Το Εθνικό Αρχείο Ηχογραφήσεων του Κογκρέσου υφίσταται από το 2000, με σκοπό να διατηρήσει την κληρονομιά των ΗΠΑ στον τομέα των ηχογραφήσεων. Κάθε χρόνο, ο υπεύθυνος του Αρχείου και πρώην ντράμερ των The Grateful Dead, Mickey Ηart, επιλέγει με τη βοήθεια μιας επιτροπής τις σημαντικότερες ηχογραφήσεις, με βασικό κανόνα να έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μια δεκαετία πριν. 15 χρόνια μετά την ίδρυσή του, λοιπόν, το Αρχείο αποτελείται από εκατοντάδες ηχογραφήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, σε διάφορα μέσα: ψηφιακά, CD, βινύλια, ακόμη και κέρινους κυλίνδρους των αρχών του προηγούμενου αιώνα!

Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr