ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Δε χόόόνεστ πρεςς…

0

Της Τζένης Κωστοπούλου

Σχεδόν δύο μήνες μετά την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ήταν καιρός να πέσουν οι μάσκες.

Είχε γίνει πια επιτακτική η ανάγκη να έρθει στο φως η ποταπή ταυτότητα και τα χαμερπή κίνητρα των ανθρώπων που στραβωθήκαμε… και ψηφίσαμε, με αποτέλεσμα να το πάρουν αμέσως απάνω τους και να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας.

Χάρη στη μαχόμενη και αδέκαστη δημοσιογραφία όμως, που θάλλει σε Δημοσιογραφικούς Ομίλους – προπύργια Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας και παρά την έντονη χουντοκαθεστωτίλα που αναδίδει το υπόλοιπο 0,0000000003 % των καταφανώς στρατευμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η αλήθεια κατορθώνει να σέρνεται ξεσκισμένη και ματωμένη μέχρι τα σπίτια μας και να μας κρούει με τα σακατεμένα της δάχτυλα, από μέσα, τους δέκτες της τηλεόρασης και τις οθόνες των υπολογιστών… Ευτυχώς,… φοράει χρυσό δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο, σ’ αυτό με το μακρύ νύχι κι έτσι ακούμε το απελπισμένο τικ-τικ στο γυαλί και τείνουμε τ’ αυτιά με αληθινή πείνα στα χόνεστ σνακ της ειδησεογραφίας. Στα αδαμάντινα p…zzeti της… (κρύψαμε γράμματα για να μη μας καταλογιστεί προσπάθεια διαφήμισης σχεδόν ομόηχου προϊόντος).

Απαντώντας στο ύστατο κάλεσμα της Διαφάνειας και της Τιμιότητας ,το λοιπόν, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε προχθές τα χαΐρια του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφωνήσαμε με νόημα και κουνώντας –επίσης με νόημα αλλά και με μπογδανική ειρωνεία συνάμα – την κεφαλή (μαθαίνουμε σιγά-σιγά) : «Κατρούγκαλε-Κατρούγκαλε, κανείς μας δεν ξέρει ποιος είσαι! » … Διαμιάς, κλείσαμε τα αυτιά στις σειρήνες των επιχειρημάτων με τα οποία, το υπόλογο κυβερνητικό στέλεχος προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ανήκουστο κι αδιανόητο να θέλει να τη χωθεί στην αδιαμφισβήτητη δημοσιογραφική χόνεστυ που προηγήθηκε της όποιας δικιάς του. Στο χόνεστ παιχνίδι των εντυπώσεων κερδίζει πάντα αυτός που τα χώνει πρώτος. Είναι άγραφος νόμος. Απ’ αυτούς που δε γνωρίζουν οι δικηγόροι. Απ’ αυτούς που κάνουν κατά βούληση γραπτούς οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι. Όπως και να ’χει, ο άντρας της γυναίκας του Κατρούγκαλου δε φτάνει να είναι τίμιος, πρέπει και να ξέρει να το κρύβει όταν ο Τύπος κάνει τη δουλειά του. Αλίμονο αν ο καθένας αντιτείνει αποδείξεις, μαρτυρίες, έγγραφα και ημερομηνίες που καταρρίπτουν τους προλαλήσαντες. Μετά θα πρέπει η αδούλωτη δημοσιογραφία να υποδουλωθεί στους τεθιγμένους και να τους δικαιώσει, επιχειρηματολογώντας εναντίον του εαυτού της. Αυτά, δε γίνονται στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και στην οποία τα τάλιρα υπάρχουνε στα Φάληρα και στις Παιανίες…

Άλλωστε, σε ό,τι αφορά το Γιώργο Κατρούγκαλο, πέραν των όσων λέει ο ίδιος (τι σημασία έχουν άλλωστε τα λόγια… φτερά έχουν και πετάνε) όλα συντείνουν στην ενοχή του. Το ίδιο το επώνυμό του, ένα επώνυμο που παραπέμπει σε Αλ Κάιντα Καλικαντζάρων, σε ISIS Παγανών, … έρχεται να συμβάλει στην ενίσχυση των σε βάρος του κατηγοριών. Ποιος ξέρει ποιος μακρινός του πρόγονος, από τον οποίο κουβαλάει μπόλικο τζανκ DNA, χαρακτηρίστηκε «Κατρούγκαλος» λόγω των αλλεπάλληλων κατρουγκαλιών στις οποίες επιδιδόταν. Και όλοι ξέρουμε πώς είναι αυτά. Σόι πάει το βασίλειο. Σίγουρα ο υπουργός έχει την κατρουγκαλιά καταγεγραμμένη με ανεξίτηλα γράμματα στην κυτταρική του μνήμη κι ήρθε τώρα να την ασκήσει στο κεφαλάκι μας.

Και είναι και η εξωλεκτική. Είχαμε υπουργό τον προκάτοχο του υπό συζήτηση μπερμπάντη , τον Κυριάκο το Μητσοτάκη και ήταν βιβλίο ανοιχτό το παιδί. Σε κοίταζε μες στα μάτια. Το βλέμμα του δε σε απέφευγε και δεν μπορούσες και να το αποφύγεις. Γούρλα. Και τα μάτια είναι οι καθρέφτες της ψυχής. Τον είχε αναμφισβήτητα υπνωτίσει το ίδιο το πεντακάθαρο ψυχικό του είδωλο. Μητσοτάκης γαρ… Ενώ, ετούτος εδώ, ο ένοχος, δεν επικεντρώνει καθόλου. Έχει αυτό το βλέμμα που απευθύνεται και στον Πρόεδρο και στους Δικαστές και στους Ενόρκους και στου Κουτρούλη το Γάμο, ταυτόχρονα.

Όχι δεν είναι ενδείξεις. Είναι αποδείξεις. Ένα τρέμουλο στο χέρι έστειλε κάποτε το λοχαγό Ντρέιφους, στην εξορία.

Πόσο μακριά πρέπει να στείλουμε τον Κατρούγκαλο που αφήνει πίσω καταϊδρωμένο τον Ντρέιφους με μεγάλη διαφορά ένοχου ύφους… ;;Η Δημοκρατία απαιτεί να αποφασίσει και για την ποινή ο χόνεστ πρεςς…

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr