ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Η Καλαμπάκα 3ος δημοφιλής προορισμός στη λιστα του Culturetrip.com

0

Βρίσκεται  στην 3η θέση λίστα του Culturetrip.com και μεταξύ 10 ελληνικών πόλεων που όλοι πρέπει να επισκεφτούν

Μια χώρα με απίστευτη φυσική ομορφιά, συναρπαστική ιστορία και λαογραφία, η Ελλάδα έχει αναμφισβήτητα κάτι για τον καθένα.

Από τις γραφικές παράκτιες πόλεις σε ορεινά χωριά και πολυπολιτισμικές μακεδονικές πόλεις, ο δημοφιλής ιστότοπος Culturetrip.com επέλεξε 10 πόλεις που πρέπει οπωσδήποτε κανείς να επισκεφθεί. Δέκα προορισμούς που προσφέρουν μια διαφορετική πλευρά της χώρας. Μεταξύ των προορισμών βρίσκεται φυσικά και η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα γεγονός που την κατατάσσουν σ’ ένα απόλυτα δημοφιλή προορισμό για έλληνες και ξένους επισκέπτες. Ο ιστότοπος Culturetrip.com αναφέρει σχετικά για την Καλαμπάκα τα εξής:

«Με πληθυσμό περίπου 12.000 ανθρώπων, η μικρή πόλη της Καλαμπάκας βρίσκεται στην Κεντρική Ελλάδα. Είναι χτισμένη στους πρόποδες των Μετεώρων, ένα σύμπλεγμα από απότομους βραχώδεις σχηματισμούς που φιλοξενούν τα ξακουστά μοναστήρια των Μετεώρων, τα οποία είναι ανάμεσα στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η Καλαμπάκα έχει μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα και ειδικά τη βυζαντινή εποχή, με πολλές όμορφες ορθόδοξες εκκλησίες και παρεκκλήσια. Μπορείτε να περπατήσετε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της γραφικής παλιάς συνοικίας της πόλης, μεγάλο μέρος της οποίας είναι χτισμένο κάτω από την σκιά των βράχων».

Στην πρώτη θέση της λίστας φιγουράρει το Ναύπλιο, στη δεύτερη η γραφική πόλη της Πάργας, ενώ στην 3η η Καλαμπάκα και φυσικά ακολουθούν μοναδικοί προορισμοί που μόνο η χώρα μας διαθέτει. Δείτε τη σχετική λίστα.

  1. Ναύπλιο
  2. Πάργα
  3. Καλαμπάκα
  4. Καστοριά
  5. Καρπενήσι
  6. Μέτσοβο
  7. Βέροια
  8. Ξάνθη
  9. Γαλαξίδι

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΜΟΥΡΕΛΗΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr