ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Απομακρύνεται κεραία σε απόσταση αναπνοής από σχολεία στο Αιγάλεω

0

Απομακρύνθηκε αυθαίρετη κεραία κινητής τηλεφωνίας, έπειτα από καταγγελία κατοίκων του Αιγάλεω, ότι η κεραία βρισκόταν στο δώμα οικοδομής, σε «απόσταση αναπνοής» από νηπιαγωγεία και σχολεία.

Μετά από σειρά παρεμβάσεων του Συνηγόρου του Πολίτη και την ανάκληση της άδειας κατασκευής από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ο περιφερειάρχης Αττικής έδωσε το πράσινο φως για την απομάκρυνση της κεραίας, εξαιτίας της μη έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων.

΄Ετσι, η Αρχή ζήτησε από την Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) του Δήμου να επισπεύσει τη διαδικασία απομάκρυνσης, η οποία τελικά διαπιστώθηκε ότι απομακρύνθηκε από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Το σκεπτικό της Αρχής ήταν ότι εφόσον πρόκειται για αυθαίρετες κατασκευές, που έχουν καταστεί οριστικές, οι υπηρεσίες οφείλουν να προχωρήσουν στη διαδικασία κατεδάφισης.

Σύμφωνα δε με την υπάρχουσα νομοθεσία, μεταξύ των προϋποθέσεων νομιμότητας μιας κεραίας, είναι η χορήγηση άδειας από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η έγκριση δομικών κατασκευών από την Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) του οικείου Δήμου και η ύπαρξη περιβαλλοντικών όρων. Τυχόν ανάκληση αδειών κατασκευών κεραιών πραγματοποιείται από την ΕΕΤΤ, υπό τις προϋποθέσεις του κανονισμού αδειών κατασκευών κεραιών, καθώς και όταν υπάρξει έγγραφη ειδοποίηση αρμόδιας υπηρεσίας ότι η εγκατάσταση κατασκευής κεραίας παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr