ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Το ISIS και η Μπόκο Χαράμ διαπράττουν γενοκτονία

0

Τα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, καταδικάζονται από τον ΟΗΕ, σύμφωνα με έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μιλάμε για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά και γενοκτονία, τα οποία αποτελούν σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στο Ιράκ , Σούκι Νάγκρα, οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να εξολοθρεύσουν την εθνοτική ομάδα των Γιαζιντιτών, αλλά δεν περιορίστηκαν μόνο εναντίον τους. Έχουν σημειωθεί επίσης, βιασμοί, βασανιστήρια, εμπόριο λευκής σαρκός και άλλα ειδεχθή σεξουαλικά αδικήματα.

«Καμία κοινότητα δεν έχει γλιτώσει στο Ιράκ από τη βία του ΙΚΙΛ, συμπεριλαμβανομένων των Γιαζιντιτών, των Χριστιανών, των Τουρκμένων, των Σαβαίων-Μανδαίων, των Κακάι, των Κούρδων, των Σιιτών, ακόμα και Σουνιτών. Ουσιαστικά αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχει θρυμματιστεί η πλούσια εθνική και θρησκευτική ποικιλομορφία στο Ιράκ».

Την ίδια στιγμή, στην Νιγηρία, η Μπόκο Χαράμ, η ισλαμική εξτρεμιστική ομάδα που πρόσφατα δήλωσε την πίστη της στο Ισλαμικό Κράτος, σφαγίασε τις γυναίκες των «μαχητών» τους πριν από την ανακατάληψη της πόλης Μπάμα από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η πόλη Μπάμα, στην βορειανατολική Νιγηρία, είχε καταληφθεί από τη Μπόκο Χαράμ, τον Σεπτέμβριο του 2014. Οι γυναίκες της περιοχής εξαναγκάστηκαν από τους τρομοκράτες της εξτρεμιστικής οργάνωσης να παντρευτούν «ισλαμιστές μαχητές».

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Νιγηρίας, ανακαταλαμβάνουν την πόλη, ενώ παράλληλα, η Μπόκο Χαράμ αποφασίζει να κατευθυνθεί προς τη Γκουόζα. Σύμφωνα με μαρτυρίες σε Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, οι σύζυγοι των μελών της οργάνωσης σφαγιάστηκαν για να μην ξαναπαντρευτούν «απίστους» με την ανακατάληψη της περιοχής.

«Οι τρομοκράτες είπαν ότι δεν θέλουν να επιτρέψουν οι γυναίκες τους να παντρευτούν άπιστους» δήλωσε η Σαφιράτου Μπακούρα, 39 ετών. Σύμφωνα με αυτήν τη μητέρα 3 παιδιών, της οποίας η μαρτυρία έχει διασταυρωθεί με άλλες, οι ισλαμιστές μαχητές είχαν προειδοποιηθεί για την επίθεση εναντίον της Μπάμα, ένα από τα προπύργιά τους στην πολιτεία Μπόρνο.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr