ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

«Μητέρα Μεγαλόψυχη» στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας

0

Το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 19:30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση « Μητέρα Μεγαλόψυχη» από την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου και τον Δήμο Καλαμπάκας.

«Είν’ έτοιμα στην άσπονδη πλημμύρα των αρμάτων

Δρόμο να σχίσουν τα σπαθιά, κι ελεύθεροι να μείνουν,

Εκείθε με τους αδελφούς, εδώθε με το χάρο.

Η Ελευθερία είναι κάτι που αντιπροσωπεύει τους Έλληνες. Αν κάτι δεν μπορούν να ανεχθούν είναι να τους αναγκάσουν να μην έχουν αυτό το υπέρτατο αγαθό. Είναι μέσα στη ζωή των ατόμων, όπως και μέσα στη ζωή των λαών, μερικές ημερομηνίες που στέκονται σαν ορόσημα και υψώνονται σαν βίγλες. Γιορτή της πίστης και της λευτεριάς. Η αρχή της εθνεγερσίας δεμένη με τη μέρα του Ευαγγελισμού της Παναγιάς».

Η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, η Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου και ο Δήμος Καλαμπάκας με σεβασμό στο αγώνα των προγόνων μας παρουσιάζουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκα:

  1. Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:30 την παράσταση « Μητέρα Μεγαλόψυχη»

Ένα αφιέρωμα στον πνευματικό αγώνα ενός λαού που πιστεύει στην αξία της ιδέας και υπηρετεί σε όλες τις εποχές τις ακατάλυτες αρχές της ελευθερίας και της Αρετής. Διοργάνωση: Θεατρικό Εργαστήρι « Επί Σταγών»

  1. Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 και άρα 19.30 (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καλαμπάκας)

Ύμνοι από τον Χορό «Μετεωρίτικο Ψαλτήρι». Ομιλία από τον πολιτικό επιστήμονα κο Κωνσταντίνο Χολέβα με θέμα « Το ελληνορθόδοξο 1821 και η πνευματική προετοιμασία του».

  1. Έκθεση πινάκων σχετικών με την Επανάσταση του 1821 της Ιεράς Μονή Μεγάλου Μετεώρου, από το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 μέχρι και την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015.

MHTERA MEGALOPSIXI

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΜΟΥΡΕΛΗΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr