ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Στη Νέα Σμύρνη το τρίτο εργαστήριο πολιτών «Σύνταγμα 2.0»

0

Έπειτα από δύο δράσεις του εγχειρήματος “Σύνταγμα 2.0” σε Αθήνα και Μεσολόγγι, το 3ο Εργαστήριο Πολιτών για ένα Σύνταγμα “δεύτερης γενιάς” πραγματοποιείται στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή, 22 Μαρτίου. Το Σύνταγμα 2.0 διοργανώνεται από την τοπική ομάδα νέων της Νέας Σμύρνης “Mellon Polis NS” με την υποστήριξη του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εκδήλώσης:

Το εγχείρημα “Σύνταγμα 2.0” επιχειρεί την ουσιαστική και δημιουργική συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας στη διαμόρφωση και την υπεράσπιση ριζικών αλλαγών στους τρόπους διακυβέρνησης της χώρας.

Τα Εργαστήρια Πολιτών “Σύνταγμα 2.0” σε Αθήνα, Μεσολόγγι, Νέα Σμύρνη, Θεσσαλονίκη και ανά την Ελλάδα πραγματοποιούνται με τη μέθοδο World Café. Η μέθοδος World Café πρόκειται για μία απλή και κατανοητή μέθοδος διαλόγου, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκφράζονται ελεύθερα σε μικρές ομάδες, όπου συζητούν σε βάθος και αναδεικνύουν κοινές ανάγκες, ιδέες και προτάσεις για την πολιτεία στην οποία θέλουν να ζουν.

Στόχος του εγχειρήματος είναι τα ποιοτικά δεδομένα που συγκεντρώνονται να αποτελέσουν τη βάση πανελλαδικής ποσοτικής έρευνας σχετικά με τη δημιουργία ενός νέου Συντάγματος για την Ελλάδα, από τους πολίτες για τους πολίτες. Αναλύσεις και δεδομένα της μεθοδολογίας κοινοποιούνται τακτικά στην ιστοσελίδα του εγχειρήματος (www.syntagma.politeia2.org).

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα και ομάδες ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος και επιπέδου εκπαίδευσης, δημότες και κατοίκους της Νέας Σμύρνης, αλλά και ενδιαφερόμενους από γειτονικές περιοχές. Το παρών στην εκδήλωση θα δώσουν και μέλη αντίστοιχων πρωτοβουλιών από την Ισλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Αίγυπτο που αναπτύσσουν εγχειρήματα συμμετοχικού σχεδιασμού συνταγματικών θεσμών, oι οποίοι την παραμονή 20 Μαρτίου 10πμ-6μμ θα μιλήσουν σε σχετική ημερίδα στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα.

To τρίτο εργαστήρι πολιτών “Σύνταγμα 2.0” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:00 – 21:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, 1ο ΕΠΑΛ Νέας Σμύρνης, Κύπρου 21-25, Νέα Σμύρνη (5 λεπτά από τη στάση τραμ Μηδείας Μυκάλης).

Η είσοδος και συμμετοχή στο εργαστήριο πολιτών “Σύνταγμα 2.0” είναι ελεύθερη. Επικοινωνία: [email protected]

About Author

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr