ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Λαφαζάνης: Επανεξέταση της κατασκευής μονάδων βιομάζας στη Θέρμη

0

Για την επανεξέταση της κατασκευής των δύο μονάδων βιομάζας στα Βασιλικά και στη Λακκιά Θέρμης δεσμεύτηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε σημερινή του συνάντηση με τοπικούς φορείς.

Ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία φορέων και κατοίκων των Βασιλικών και της Λακκιάς, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας, Απόστολος Αλεξόπουλος, και οι βουλευτές Σωκράτης Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ και Ελένη Γερασιμίδου του ΚΚΕ.

Οι τοπικοί φορείς (ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Στυλιανός Δούμπλος) εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αδειοδότηση των δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο απειλεί τη βιοποικιλότητα, την γεωργία, την κτηνοτροφία και κυρίως την υγεία και την ευημερία των κατοίκων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Τόνισαν, μάλιστα, ότι ο ενδιαφερόμενος επενδυτής παρέδωσε δύο φορές ανεπαρκή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αναγκάζοντας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο να χαρακτηρίσει το έργο επικίνδυνο προς το περιβάλλον.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, λοιπόν, υποσχέθηκε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί άμεσα, με τη συγκρότηση ειδικής Επιτροπής, η οποία θα βασιστεί στα ερωτήματα που απέστειλε στο ΥΠΑΠΕΝ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Δήλωσε, μάλιστα, μετά το πέρας της συνάντησης, ότι η γη υψηλής παραγωγικότητας θα πρέπει κυρίως να αξιοποιείται προς όφελος της αγροτικής παραγωγής και πως θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση και όχι γενικευμένη αντίθεση των κατοίκων μιας περιοχής, προκειμένου να ευοδωθούν οποιαδήποτε επενδυτικά σχέδια που αφορούν στον τομέα της ενέργειας.

Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr