ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Νίκη – έκπληξη του Νετανιάχου στις βουλευτικές εκλογές

0

Χθες ο λαός του Ισραήλ προσήλθε στις κάλπες για να εκλέξει κυβέρνηση. Με βάση τα πρώτα exit polls, το δεξιό κόμμα του Νετανιάχου, ο οποίος διεκδικούσε την τέταρτη πρωθυπουργική θητεία, ερχόταν πρώτο σε έδρες αλλά με το κεντροαριστερό κόμμα «Σιωνιστική ένωση» να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής και να δίνεται ως φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Τα αποτελέσματα όμως τις πρώτες πρωινές ώρες ανέδειξαν τον Νετανιάχου νικητή, με το κόμμα να καταλαμβάνει 30 έδρες στην Βουλή, επτά περισσότερες από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις της περασμένης εβδομάδας. Η κεντροαριστερή Σιωνιστική Ένωση λαμβάνει 24 έδρες ενώ η κοινή Αραβική Λίστα(συνασπισμός τεσσάρων αραβικών ισραηλινών κομμάτων ) 14 έδρες καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, επιβεβαιώνοντας τους δημοσκόπους.

Μετά την ανέλπιστη νίκη του, ο Μπεντζαμιν Νετανιάχου, αναζητά συμμάχους για τη δημιουργία κυβερνητικού σχήματος. Με την χθεσινή του νίκη ο Bibi όπως τον ονομάζουν τα ΜΜΕ της χώρας, γίνεται ο μακροβιότερος πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Είναι προφανές πως ο ακροδεξιός πρωθυπουργός, «έπαιξε» το τελευταίο του χαρτί πριν τις εκλογές με τη δημιουργία κλίματος ενάντια των αραβικών-ισραηλινών κομμάτων, της «Αραβικής Λίστας», δηλώνοντας την σθεναρή του στάση πως «όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός, δεν θα υπάρξει Παλαιστινιακό κράτος».

Ο ηγέτης του Λικούντ αναμένεται εντός της ημέρας ως νικητής, πλέον, να μεταβεί στο Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, σε μια άκρως συμβολική επίσκεψη.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr