ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Σοφάδες: Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, ενημερωτική εκδήλωση για την Ε.Ε

0

2o dhmotiko sxolio sofadonΣήμερα, Δευτέρα 16/03/15, πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων, ενημερωτική εκδήλωση για την πολυγλωσσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία του Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε με την Διευθύντρια και τους καθηγητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές, είχε ως σκοπό να φέρει σε επαφή τους μαθητές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούσε την ιστορική διαδρομή από την ίδρυσή της έως και τις ημέρες μας, τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί και τα όργανά της, ενώ έγινε και αναφορά στο τι σημαίνει, ειδικά για τους νέους, να είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δικαιώματά τους και τα πλεονεκτήματα που αυτό τους δίνει.

Στη συνέχεια, έγινε ειδική παρουσίαση καθώς και διαδραστικό παιχνίδι – quiz σε συνεργασία με τους δασκάλους ξένων γλωσσών, καθώς και μοιράστηκε έντυπο πληροφοριακό υλικό στους μαθητές.

Επιπλέον, έγινε αναφορά και σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας, την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ευρώπη 2020».

Οι εκδηλώσεις σε σχολεία και η ενημέρωση μαθητών αποτελούν μέρος των συνολικών ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση το Europe Direct Καρδίτσας για θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν συγκεκριμένες ομάδες πολιτών ή/και το ευρύ κοινό. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για μαθητές θα συνεχιστούν το 2015 και σε άλλα σχολεία της περιοχής μας.

Το Europe Direct Καρδίτσας πέραν των εκδηλώσεων που οργανώνει είναι επίσης καθημερινά στη διάθεση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής για πληροφόρηση σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πληροφορίες :
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας
Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α.
Μεγ. Αλεξάνδρου 34, Καρδίτσα
Τηλ. 2441042363
e-mail: [email protected]
www.europedirectkarditsa.gr

About Author

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΞΟΥΡΗ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr