ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

0

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής η ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Συντάγματος.

Αρχικά ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος κήρυξε την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας και διάβασε την αναγγελία ανάδειξης του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας –κείμενο που είχε εκφωνήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την επίσκεψή της στο γραφείο του την ημέρα της εκλογής του- αλλά και την αντιφώνησή του. Στη συνέχεια ο νέος ΠτΔ κατέφθασε στο κτήριο της Βουλής υπό τη συνοδεία εμβατηρίων, στην είσοδο του οποίου τον υποδέχτηκαν ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ακολούθησαν με την είσοδό τους στην αίθουσα της Ολομέλειας οι καθιερωμένες δεήσεις από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, αλλά και ο όρκος το κείμενο του οποίου ορίζει επακριβώς το Σύνταγμα και έχει ως εξής:

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του ελληνικού Λαού».

Η τελετή έκλεισε με την υπογραφή και επικύρωση των πρωτοκόλλων της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με το τυπικό, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr