ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Απαγόρευση στάθμευσης , ζαρντινιέρες και γκρέμισμα σιντριβανιών

0

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αναμένεται η νέα Δημοτική Αρχή Καλαμπάκας να φέρει στην συνεδρίαση ορισμένα θέματα που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης σε ότι αφορά και το θέμα της κυκλοφορία και της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, άλλα και με το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων.

Τι  πρόκειται να γίνει 

Θα απαγορευτεί η στάθμευση στην οδό Τρικάλων από το ύψος του ξενοδοχείου «Διβάνη» έως και το Δημαρχείο Καλαμπάκας. Πέριξ του Δημαρχείου θα απαγορεύεται η σταύθμεση. Θα επιτρέπεται μόνο η ολιγόλεπτη στάθμευση κατά μήκος της οδού Τρικάλων.

Δημιουργούνται εντός του κέντρου της πόλης, νέοι χώροι στάθμευσης, όπως στην Ομογενών Αμερικής και αναζητούνται νέοι χώροι για το συγκεκριμένο λόγο. H Καλαμπάκα θα διαθέτει ικανοποιητικούς χώρους στάθμευσης πλέον και μπορεί να εφαρμοστεί, με αστυνόμευση βεβαίως, η απαγόρευση της στάθμευσης στην οδό Τρικάλων.

Ζαρντινιέρες και λουλούδια

Πρόθεση της Δημοτική Αρχής είναι κατά μήκος της οδού Τρικάλων να τοποθετηθούν ζαρντινιέρες με λουλούδια, ώστε να ομορφύνει η πόλη με την προϋπόθεση ότι οι επαγγελματίες θα συμβάλουν στη συντήρηση τους και στο πότισμα των λουλουδιών.

Θα γκρεμιστούν τα σιντριβάνια στη Δημουλά

Ακόμη θα γίνουν αισθητικές παρεμβάσεις σε όλες τις πλατείες της πόλης με καλλωπισμό και ίσως και ορισμένες πιο δραστικές παρεμβάσεις. Όπως για παράδειγμα υπάρχει η σκέψη στην πλατεία Δημουλά να γκρεμιστούν τα σιντριβάνια και να γίνει κάτι άλλο στον χώρο. Επίσης, θα δοθεί στην κυκλοφορία μέρος της πλατείας Δημουλά, όπου θα διέρχονται  με ήπια ταχύτητα τα αυτοκίνητα.

Χώρος παρκινγκ «λεωφορείον»  στο σημείο Ες»

Επίσης στο σημείο «Ες» κάτω από τον σταθμό του ΟΣΕ θα δημιουργηθεί χώρος παρκινγκ των τουριστικών λεωφορείων.

Πάρκο αναψυχής

Η σκέψη της δημοτικής Αρχής είναι, στον χώρο όπου γίνονται πιο παλιά η εμποροπανήγυρη της πόλης, κάτω από το ΚΕΓΕ να δημιουργηθεί ένα πάρκο αναψυχής για την πόλη, το οποίο λείπει και το έχουν ανάγκη οι δημότες.

Επίσης, να προσθέσουμε πως πίσω από το Δημαρχείο θα καθαριστεί το ρέμα που υπάρχει με σκοπό μελλοντικά να γίνουν παρεμβάσεις για τη δημιουργία ενός ακόμη πάρκου.

Τραπεζοκαθίσματα

Θα τακτοποιηθούν όλα  σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δήμαρχου και των συνεργατών του και σύντομα θα ψηφιστεί διάταξη, η οποία θα καθορίζει τι δικαιούται κάθε καταστηματάρχης από τραπεζοκαθίσματα, πριν ακόμη εκδοθεί η άδειά του, ώστε να μην έχει κανείς αυταπάτες, πως μπορεί να διπλασιάσει το μαγαζί που θα έχει στην κατοχή του.

Φαίνεται πως ο Δήμος έχει την  διάθεση να κάνει ορισμένες σημαντικές παρεμβάσεις στην πόλη και ν’ αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών με τη συμβολή όλων.

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως τα παραπάνω και πολλά ακόμη συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Καλαμπάκας και οι συνεργάτες τους με φορείς της πόλης, κεκλεισμένων των θυρών για τα τοπικά μέσα.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΜΟΥΡΕΛΗΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr