ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…

0

Της Τζένης Κωστοπούλου

Πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτελεί μεταχρονολογημένη, αλλά επιτυχέστατη, ενσάρκωση του συνθήματος του Γαλλικού Μάη του ’68, «Η φαντασία στην εξουσία!»… Ακόμα και οι πιο avant-garde σκηνοθέτες και εικαστικοί θα ζήλευαν τα «downloads» έμπνευσης που επιτυγχάνει ο υπουργός Οικονομικών κάθε φορά που καλείται να εντυπωσιάσει τους εταίρους με νέες, αδοκίμαστες, εισπρακτικές μεθόδους. Σε αντίθεση με τους προκατόχους του που ήταν οι απόλυτοι παρωπιδοφόροι μπακάληδες και χασάπηδες και ανέσυραν πάντα από τη σαλαμούρα την ίδια λύση για το ίδιο πρόβλημα, ο νυν υπουργός έχει βάλει φωτιά στο cortex celebri του. Έχει αναγάγει την πάταξη της φοροδιαφυγής σε 11η Τέχνη.

Η πολυσυζητημένη επιστράτευση των τουριστών, των νοικοκυρών και των φοιτητών στην κατεύθυνση του εντοπισμού των φορολογικά ασυνεπών επαγγελματιών δεν ήταν παρά μια μετριοπαθής εισαγωγή στην εισπρακτική φαντασμαγορία που επίκειται. Η λίστα μέτρων που απεστάλη στον Γερούν Ντάισελμπλουμ έβριθε περαιτέρω πρωτοποριακών προτάσεων! Εξ ου και το γεγονός ότι ο φλεγματικός Ολλανδός την ανέγνωσε με αληθινό ενδιαφέρον και τη χαρακτήρισε με χαμόγελο: «Φορολογικό Τζουράσικ Παρκ!».

Ιδού μια μικρή γεύση, σε πανευρωπαϊκή αποκλειστικότητα:

Μετατροπή νησιών και βραχονησίδων σε εικονικούς φορολογικούς Παραδείσους

Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, έχει ήδη επιλέξει πιλοτικά μερικά νησάκια και βραχονησίδες των ελληνικών θαλασσών και μεθοδεύει, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, τη φύτευση κοκοφοινίκων, μπανανιών και virtual γκισέ αμαρτωλών τραπεζών, απ’ αυτές που είναι σεσημασμένες για τις υπερατλαντικές τους δραστηριότητες. Επειδή τα αυθεντικά ονόματα των βραχονησίδων (Βόιδι, Τσαρούχι, Γαϊδουρονήσι, Ψείρα κ.λπ.) δεν υπηρετούσαν καταλλήλως τον σκοπό του εγχειρήματος, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών ανέλαβε να τα μετονομάσει επί το θελκτικότερον. Ως εκ τούτου, το Βόιδι βαφτίστηκε Πόρτο Σάλτε, το Τσαρούχι Νήσος της Αγίας Ζωής (το Κωνσταντοπούλου δόθηκε μεν άτυπα, αλλά αποκρύφτηκε από φόβο πως μήτε έμβασμα μηδέ πουλί πετούμενο δεν θα έμπαινε στο FIR του νησιού), το Γαϊδουρονήσι Νήσος Coffee-sandwich, η Ψείρα, Καλαματάγκος κ.λπ.

Έχει επίσης ανατεθεί σε εθελοντές γραφίστες η φιλοτέχνηση σημαιών που θα προσδίδουν κύρος και χαρακτήρα σε καθέναν από τους οικονομικούς προορισμούς – δολώματα. Χαρακτηριστική είναι, π.χ., η σημαία των ιστορικών Ψαρών (που θα αποκαλούνται Μαλμίζες Νήσοι ) και απεικονίζει το σήμα του ευρώ και του δολαρίου σε μαύρο φόντο. Πρόκειται για ευθεία αναφορά στο γεγονός ότι η ολόμαυρη ράχη των Ψαρών θα αποτελεί στο εξής λαμπρόν πεδίον δόξης για μαύρα κονδύλια. Λένε ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης, λίγο πριν γίνει βούκινο, είχε ήδη πέσει θύμα δημιουργικής κυβερνητικής παραπληροφόρησης και είχε «ακουμπήσει» στο ψευδο-ΑΤΜ του τοπικού καταστήματος 120.000 ευρώ από πουρμπουάρ των κύκνειων Eurogroup του.

Ανεξαρτήτως Χαρδούβελη, από τούδε και εφεξής, αμέσως μόλις ο επίδοξος φοροφυγάς πραγματοποιήσει την κατάθεσή του στο τζούφιο υποκατάστημα, ο Πάνος Καμμένος, που έχει κλωνοποιηθεί με χρήση υπερόπλου και είναι μόνιμος θαμώνας όλων των βραχονησίδων ταυτόχρονα, θα τσακώνει το παραδάκι από την πίσω πλευρά του εικονικού γκισέ και, προτού το βοσκήσουν τα εκάστοτε γίδια του φορολογικού Παραδείσου, θα το στέλνει με Ε-16 (νέος τύπος φορολογικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας) στον Γιάνη Βαρουφάκη στην Αθήνα. Εννοείται ότι ο καταθέτης δεν θα ξαναματαβλέπει τους κόπους της ρεμούλας του. Τα ποσά θα ρίπτονται απευθείας στη μεγάλη του χρέους χρηματερί…

Γενετικά τροποποιημένα βακτήρια και κουνούπια με μικροτσίπ…

Μεγάλη ομάδα Ρώσων και Ελλήνων γενετιστών και βιοτεχνολόγων βάζει αυτήν τη στιγμή την τελική πινελιά φορολογικού φουτουρισμού σε σμήνη κουνουπιών και οικογένειες βακτηρίων που θα αμολιούνται ή θα εκτοξεύονται σε γνωστούς θύλακες πλουσίων, σε ακριβές παραθεριστικές περιοχές του εσωτερικού και του εξωτερικού, σε αίθουσες συνεδριάσεων επιχειρήσεων, βιομηχανιών, επιμελητηρίων κ.λπ., και θα τους μολύνουν με επίκτητη φορολογική τιμιότητα.

Συγκεκριμένα, τα βακτήρια, θα παρεισφρέουν στο κέντρο λήψης αποφάσεων του εγκεφάλου των φοροφυγάδων και θα εκπέμπουν ιδιοσυχνότητες κωδικοποιημένων μηνυμάτων, όπως: «Πλήρωσε ό,τι χρωστάς. Έτσι κι αλλιώς δεν θα τα πάρεις μαζί σου όταν κακαρώσεις. Κάνε το προσωπικό σου New Deal. Προτιμάς να τα κόβεις τσέκια, για να τα κάνει σιλικόνες η μουρλή γυναίκα σου; Μην είσαι πολυ-asshole! Η ζωή είναι μικρή, για να είναι ενοχική» και άλλα βαρουφεύγματα που αναμένεται να τους τρελαίνουν και να τους στέλνουν εν μία νυχτί στην οικεία εφορία.

Τα δε εργαστηριακά κουνούπια θα φέρουν μικροτσίπ στις προβοσκίδες, που με το πρώτο τσίμπημα θα εμφυτεύονται στον «στόχο» και θα ενεργοποιούν πρόγραμμα άμεσων πληρωμών. Λόγω μάλιστα του αλτρουισμού του υπουργείου, που πεισματικά πιστεύει ότι και τα λαμόγια έχουν ψυχή, οι επιστήμονες έχουν προβλέψει και λογισμικό δόσεων ή ελαφρύνσεων εφόσον ο υπόλογος φραγκοφονιάς ξεπεράσει τον εαυτό του σε συνέπεια.

Από μία πρόχειρη, ασαφή κοστολόγηση, προκύπτει ότι η μέθοδος αυτή θα αποφέρει αρκετά τρισ. ευρώ, ώστε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να βάλουμε και κατά μέρος…

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr