ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Συνάντηση του ΣΤΕΜ με τον Δήμο… αλλά με ερωτηματικά

0

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας είχαν  οι άνθρωποι του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Μετεώρων (ΣΤΕΜ) Πέμπτη το απόγευμα στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Χρήστου Σινάνη του Γραμματέα του Δήμου κ. Γιαννάκου και του αντιδημάρχου υπεύθυνου για θέματα τουρισμού  κ. Κώστα Ράντου.

Η συνάντηση κατά τα τυπικά κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα όμως οι πληροφορίες της επόμενης ημέρας, ανέφεραν πως δεν προέκυψε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ή συμφωνία.  Ορισμένοι μάλιστα είπαν πως διακρίνουν να γίνεται μια από τα ίδια, όπως και με τις προηγούμενες  δημοτικές αρχές και μένει η νυν δημοτική Αρχή να το διαψεύσει.

Το καλό  είναι, πως μετά από επτά μήνες παρουσίας στην εξουσία της νυν δημοτική Αρχής Καλαμπάκας, έγινε μια πρώτη επαφή με τους ανθρώπους του τουρισμού η οποίοι κατά την γνώμη μας έπρεπε ήδη να έχει γίνει, ακόμη, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

Πάντως, κάλιο αργά παρά ποτέ, όμως δυστυχώς διακρίνουμε στο βάθος πως με πολύ κόπο θα προχωρήσει αυτή η συνεργασία, αν και ο ίδιος ο Δήμαρχος είπε πως θα γίνουν σημαντικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Μένει πλέον να το δούμε στην πράξη ώστε να μη «γευτεί» η Καλαμπάκα και πάλι μια από τις ίδιες «γεύσεις» όπως και στο παρελθόν, στο ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα του τουρισμού. Κανείς στην περιοχή δεν πρέπει να λησμονεί πως το Α και το Ω για την τοπική οικονομία της περιοχής της Καλαμπάκας είναι ο τουρισμός και η διαφύλαξη του ως «κόρη οφθαλμού» αποτελεί μείζον ζήτημα.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΜΟΥΡΕΛΗΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr