ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Σινεμά Με τον Φρόυντ: «Το Σπιρτόκουτο»

0

Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, πραγματοποιεί στις 8 Μαρτίου την προβολή της ταινίας «Το Σπιρτόκουτο», στο πλαίσιο της διοργάνωσης Σινεμά με τον Φρόυντ.

Η προβολή της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στον κινηματογράφο Λαΐς (Ιερά Οδός 48, στο Γκάζι). Πρόκειται για μια ταινία που καταγράφει με ρεαλισμό τις συγκρούσεις και τον αδιέξοδο αλληλοσπαραγμό των μελών μιας οικογένειας, η οποία έγινε γνωστή για τους έντονους τόνους της και απέσπασε το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 44ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της, μάλιστα, «διαπραγματεύεται τις γκρίζες ζώνες της ανθρώπινης ψυχολογίας», γεγονός που καθιστά κάτι περισσότερο από κατάλληλη την προβολή της στο πλαίσιο του Σινεμά με τον Φρόυντ.

Την ταινία θα προλογίσει, επίσης, ο κριτικός κινηματογράφου Γιώργος Μπράμος, ενώ μετά την προβολή της, ο Γιάννης Οικονομίδης, σκηνοθέτης της, και ο ψυχαναλυτής Αθανάσιος Αλεξανδρίδης θα σχολιάσουν το «Σπιρτόκουτο», στο πλαίσιο μιας ανοιχτής συζήτησης με το κοινό.

Η προβολή της 8ης Μαρτίου, τέλος, είναι η τρίτη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Σινεμά με τον Φρόυντ. Πρόκειται για μια διοργάνωση που επικεντρώνεται στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, μέσα από την ψυχαναλυτική ματιά. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο, το «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου (στις 5 Απριλίου) και ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου, στις 24 Μαΐου.

Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

froint1

 

 

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr