ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Σοφάδες: Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

0

tsaroyxas dimotiko sxoleioΤο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων, το περασμένο Σάββατο, πήρε μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, που έλαβε τόπο στη Λάρισα. Η κεντρική ιδέα του διαγωνισμού ήταν « Η δική μου πόλη». Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ήταν περίπου 30 και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων συμμετείχε με υπέυθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Γιώργο Τσαρούχα και την ομάδα του, που αποτελούνταν από 6 μαθητές: Αποστολία Χαλιάσου, Αικατερίνη Δασκαλοπούλου, Στέλιο Μπουμπάρα, Αλεξάνδρα Διαμαντή, Στέφανο Παπαδόπουλο, Δημήτρη Τσαβαλιάρη.

Ο διαγωνισμός διεξάχθει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και τη συνδρομή της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής, ενώ σημαντική ήταν η πρωτοβουλία για την υλοποίηση του από την ΜΚΟ WROHELLAS, την υποστήριξη του ΟΤΕ και της Cosmote.

Το θέμα της έρευνας για τους μαθητές ήταν πώς η τεχνολογία μπορεί να «υπηρετήσει» τον πολίτη και την πόλη. Η χρονική διάρκεια της έρευνας ήταν 3 μήνες και το αποτέλεσμα ήταν η κατασκευή ενός κάδου ανακύκλωσης απορριμμάτων, ο οποίος θα μπορεί να λειτουργεί με αισθητήρα, καθώς ο πολίτης τον πλησιάζει, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερους συνανθρώπους μας όπως: ΑΜΕΑ, υπερήλικες και μικρά παιδιά.

Το αποτέλεσμα της εργασίας ήταν εξαιρετικό, μιας που τα παιδιά παρουσίασαν το έργο τους στην κριτική επιτροπή, αποκτώντας νέες ικανότητες και εμπειρίες. Η Διευθύντρια του σχολείου συγχαίρει τον κ. Τσαρούχα, καθώς και τους μικρούς μαθητές και τους ευχαριστεί που έκαναν μια τόσο σπουδαία δουλειά προβάλλοντας το σχολείο σε επίπεδο Θεσσαλίας.

About Author

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΞΟΥΡΗ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr