ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

ΝΔ: Η συνέπεια στον ξενοφοβικό δημόσιο λόγο

0

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του στην άρση εγκλεισμού των πρώτων μεταναστών της Αμυγδαλέζας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ρητορική του κ. Καραγκούνη, αφού αρχικά θέτει την προβληματική σε δήθεν φιλομεταναστευτική βάση: «…αφήνοντάς τους στη μοίρα τους… (το κράτος τους μετανάστες)».

Εδώ παρακολουθούμε τη συνθήκη του εγκλεισμού να παρουσιάζεται ως κρατική ανθρωπιστική μέριμνα – και μάλιστα για τον ίδιο τον εγκλεισμένο. Πρώτον, δεν πρόκειται για ανοιχτή δομή παροχής υλικής βοήθειας ή οποιασδήποτε υποστήριξης. Και δεύτερον και κυριότερο, οι κρατούμενοι δεν διώκονται με οποιαδήποτε κατηγορία, δεν είναι ούτε κατάδικοι, ούτε υπόδικοι · βρίσκονται δέσμιοι κυριολεκτικά και μεταφορικά, είτε εξαιτίας εμπόλεμων καταστάσεων, είτε λόγω οικονομικών πολιτικών που αναγκάζουν πληθυσμούς σε μετακινήσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Δεν αργεί όμως ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, να μετέλθει τους παραδοσιακούς τρομολαγνικούς τρόπους πειθούς της Δεξιάς: «…(το κράτος με τον εγκλεισμό των μεταναστών) να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών». Επανερχόμαστε λοιπόν στο σύνηθες ρατσιστικό ιδεολόγημα που σημασιοδοτεί τον μετανάστη ως απειλή για κάθε πολίτη.

Πέραν όμως των προβλημάτων ηθικής που εγείρει ένας τέτοιος δημόσιος λόγος, το μείζον την παρούσα στιγμή είναι τα αντανακλαστικά που στοχεύει να ενεργοποιήσει: Πώς μπορεί η είσοδος των μεταναστών σε μία κοινωνία που πρακτικά και θεσμικά έχει σε τόσο μεγάλο βαθμό νομιμοποιήσει τη ρατσιστική βία, να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη για τους ίδιους;

Υπό τον ξενοφοβικό λόγο του δεύτερου ισχυρότερου κόμματος της χώρας – αν δεν αρκεί αυτός του τρίτου.

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Καραγκούνη:

«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως το γκρέμισμα, να αποκαταστήσει τη λειτουργία των κέντρων κράτησης και φιλοξενίας μεταναστών. Αποκαλύπτεται σήμερα, ότι η κυβέρνηση ανέστειλε την απέλαση δεκάδων παράνομων μεταναστών και άνοιξε διάπλατα τις πύλες των κέντρων φιλοξενίας, αφήνοντάς τους στη μοίρα τους, να τριγυρνούν στα κέντρα των πόλεων.

Την ίδια στιγμή ο αρμόδιος υπουργός ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ελληνική ιθαγένεια σε 300.000 λαθρομετανάστες!

Δυστυχώς, γκρεμίζουν ό,τι χτίστηκε με κόπο. Δυστυχώς βάζουν πάνω από το δημόσιο συμφέρον τις παρωχημένες ιδεοληψίες τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως το γκρέμισμα, να αποκαταστήσει τη λειτουργία των κέντρων κράτησης και φιλοξενίας μεταναστών και να προχωρήσει στην επαναπροώθησή τους προς τις χώρες προέλευσής τους, με ευρωπαϊκή κάλυψη πλέον, κάτι που εμείς έχουμε ήδη εξασφαλίσει. Και έτσι να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών».

Γεωργία Μελίδου

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr