ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Θερμή άνοιξη προβλέπουν Αμερικανοί μετεωρολόγοι

0

Θερμή και ξηρή θα είναι η φετινή άνοιξη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της αμερικανικής Weather Service International. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους της εταιρείας, το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου 2015 θα συνοδεύεται από υψηλές θερμοκρασίες και ξηρότητα.

Η Weather Service International βασίζει τις προβλέψεις της στην υψηλή ατμοσφαιρική πίεση που διατηρείται πάνω από τον Ατλαντικό και η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη θερμή και ξηρή άνοιξη. Σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις, όμως, η ξηρή ατμόσφαιρα θα απουσιάζει από τμήματα της βόρειας και κεντρικής Σκανδιναβίας, καθώς και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα, κατά την περίοδο της επερχόμενης άνοιξης, δε θα είναι ιδιαίτερα ξηρή και πως δε θα λείψουν και οι βροχοπτώσεις.

Εξαίρεση θα αποτελέσει και η περιοχή της Μεγάλης Βρετανίας, όπου οι μετεωρολόγοι προβλέπουν θερμοκρασίες ελαφρώς χαμηλότερες από τα κανονικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Tom Crawford, τέλος, μετεωρολόγο της Weather Service International, η ξηρή άνοιξη αναμένεται να φέρει και άκρως θερμό καλοκαίρι.

Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr