ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Γλυφάδα: Χαρίζουν οικόπεδο στην Μητρόπολη

0

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου στις 16/02/2015, η δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου στην Μητρόπολη. Το ζήτημα πολύ λογικά συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο θέμα στο συμβούλιο και προκάλεσε εξαιρετικές αντιδράσεις από τις τοπικές παρατάξεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως άλλα είχε προγραμματίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, άλλα επιθυμούσαν τότε στην αντιπολίτευση, και άλλα αποφάσισε η τωρινή διοίκηση. Το θέμα είναι μείζονος σημασίας, ειδικά σε πολιτικές μέρες που γίνεται ολοένα και πιο αισθητή η αγανάκτηση για την σχέση δήμου εκκλησίας αλλά και, κράτους εκκλησίας γενικότερα, καθώς και για την διαχείριση του δημοσίου χρήματος, κατ’ επέκταση. ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΑρκετές τοποθετήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κινήθηκαν στην ορθή κατεύθυνση, τονίζοντας την ιδιαιτερότητα του ζητήματος, δεδομένου ότι η βασική υποχρέωση της χρηστής διοικήσεως είναι η δημόσια ωφέλεια. Τόσο η παράταξη του κ.Κόκκορη, όσο και του κ.Ταστάνη, ζήτησαν να ενημερωθούν από την διοίκηση και να αποσύρει την ψήφιση, ενώ η διοικούσα αρχή ήταν κάθετη υπέρ της δωρεάν παραχώρησης, στην οποία τάχτηκε θετικά και η παράταξη της κ.Λυγνού.

Ως γνωστόν, η περιουσία της Εκκλησίας είναι αμύθητη και σε ακίνητα αλλά και σε «κινητά», ενώ η Μητρόπολη, στα νότια προάστια, διαθέτει πολλές ενορίες, περιουσιακά στοιχεία, έσοδα, και ως φορέας με ακίνητα μπορούσε να πουλήσει ένα εξ αυτών και να διαθέσει τα χρήματα αγοράζοντας ένα οικόπεδο στην Γλυφάδα και όχι να της παραχωρηθεί δωρεάν.

Κοινωνική πολιτική, πολιτική αλληλεγγύης και στήριξης στους φτωχούς. Συσσίτια στους άπορους μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου και παραχώρηση δωρεάν οικοπέδων – πανάκριβων – στην άπορη Μητρόπολη Γλυφάδας.

About Author

ΕΥΗ ΙΟΡΔΑΝΟΥ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr