ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Συνάντηση υπουργού ΠΑΠΕΝ με Συνδέσμους Φωτοβολταϊκών

0

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συναντήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου με εκπροσώπους των Συνδέσμων Φωτοβολταϊκών και υποσχέθηκε τη δρομολόγηση λύσεων στα προβλήματα που άκουσε, μέσα από την κατάρτιση ενός κοινού σχεδίου που θα ξεκινήσει από την έγκαιρη αποπληρωμή τους από τον ΛΑΓΗΕ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων Φωτοβολταϊκών εξέθεσαν τα προβλήματά τους στον υπουργό, ξεκινώντας από τις πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΛΑΓΗΕ. Παράλληλα, συζητήθηκαν κι άλλα θέματα, όπως η ενίσχυση του συστημικού ρόλου της ΔΕΗ, η νομοθετική παρέμβαση στα τραπεζικά δάνεια των παραγωγών και η φορολογική ελάφρυνσή τους, η ορθολογιστική μείωση των τιμολογίων λιανικής (η οποία επηρεάζεται από τη μείωση της τιμής του πετρελαίου), η απόσυρση του μέτρου της διακοψιμότητας και η δημιουργία μηχανισμού για αξιοποίηση και πώληση στην διεθνή αγορά των Εγγυήσεων Προέλευσης (Πρασίνων Πιστοποιητικών).

Αμφότερες οι πλευρές, τέλος, δήλωσαν ικανοποιημένες από τη συζήτηση που είχαν. Ο ΣΠΕΦ (Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά), μάλιστα, κάνει λόγο σε σημερινή του ανακοίνωση για γόνιμη συζήτηση. Από αυτή, άλλωστε, προέκυψε ήδη το πρώτο όφελος για τους παραγωγούς ενέργειας με φωτοβολταϊκά, καθώς ο πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), Αναστάστιος Γκαρής, δεσμεύθηκε πως από το επόμενο μηνιαίο λογιστικό δελτίο ΕΛΑΠΕ θα ενσωματωθεί και η ταμειακή εικόνα των οφειλόμενων από την Προμήθεια πόρων ΑΠΕ, σε σχέση και με τους υπόλοιπους πόρους που αποδίδονται.

Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr