ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Αλ. Τσίπρας: «Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ – Το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει»

0

Μιλώντας αποκλειστικά στο γερμανικό περιοδικό «Stern» ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές πως «το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμοστεί στη Χώρα απέτυχε.

Για εμάς», υπογραμμίζει, «το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει. Η πρόταση επιμήκυνσης για έξι (6) μήνες είναι παράδοξη. Όποιος έχει τέτοιες ιδέες, χάνει τον χρόνο του».
Αρνούμενος να δεχτεί τελεσίγραφα, υπογραμμίζει: «Τέτοια τελεσίγραφα δεν θα έπρεπε να έχουν χώρο στην Ε.Ε. Κανείς δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να συνεχίσουμε εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση Σαμαρά».

Κατά τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, «η Ελλάδα δεν θέλει άλλα δάνεια βοήθειας, αλλά χρόνο, ώστε να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα-γέφυρα. Αυτό θα μας δώσει δυνατότητα για ρευστότητα μέσω βραχυπρόθεσμων ομολόγων. Δεν θα πρέπει να επιβληθούν νέα μέτρα. Τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν (…)

Δεν χρειαζόμαστε Plan B, γιατί θα μείνουμε στο ευρώ. Αλλά δεν θα πετύχουμε αυτό το στόχο εις βάρος των αδυνάτων, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση».

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr