ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Καλιφόρνια: Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο

0

Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο, το οποίο εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και θα παράγει ενέργεια ισχύος 550 MW. Χάρη στην παραγωγή ενέργειας του εν λόγω πάρκου, θα είναι δυνατή η κάλυψη των αναγκών 160.000 σπιτιών στην πολιτεία των ΗΠΑ.

Το πάρκο ονομάζεται Desert Sunlight και κατασκευάστηκε από την εταιρεία First Solar, την ίδια εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το έως πρόσφατα μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο: το Topaz, το οποίο εδρεύει στην επαρχία Σαν Λουίς Ομπίσπο. Και το Topaz, βέβαια, παράγει 550 MW ενέργειας – ωστόσο, η έρημος στην οποία εδρεύει το Desert Sunlight έχει μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, με αποτέλεσμα να επιτρέπει τη γρηγορότερη και μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας.

Χάρη στο νέο πάρκο, τέλος, η πολιτεία της Καλιφόρνια έρχεται ακόμη πιο κοντά στον στόχο της για το 2020: να ξεπεράσει το μερίδιο της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές το 33%. Άλλωστε, η ηλιόλουστη πολιτεία διαθέτει τις περισσότερες εγκαταστάσεις παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ.

Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr