ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Η κοινωνική αλληλεγγύη του δήμου «εκδηλώνει» την δράση της στο Γ. Ρίτσος

0

«… όσο υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν τους κάδους για να εξασφαλίσουν τροφή, όσο υπάρχουν ανασφάλιστοι, πολίτες δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, λιποθυμικά επεισόδια στα σχολεία κ.λπ. δεν δικαιούμαστε να χαιρόμαστε για τις επιτυχίες μας…», από την ομιλία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Σ. Βασιλειάδη, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας των εθελοντών αιμοδοτών και των εθελοντών στις δράσεις της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η Δ/νση λοιπόν της Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων του πραγματοποίησαν με επιτυχία την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εθελοντών αιμοδοτών και των εθελοντών στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η κοπή πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης «Γιάννης Ρίτσος».

Μεταξύ άλλων, χαιρέτησαν την εκδήλωση και οι: Δήμαρχος του Αιγάλεω, Δ. Μπίρμπας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, «Συμμαχία για το Αιγάλεω», Ι. Γκίκας, η επικεφαλής της παράταξης «Αιγάλεω, Πρώτη Δύναμη», Π. Μερκουράκη–Νικολούδη,  ο δημοτικός σύμβουλος της νέας δημοτικής αρχής, «Ανάπλαση Αιγάλεω», Δ. Μπέσης, η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου,, Σ. Κορμέντζα, κ.ά.

11002501_1543625192572202_1358257341471081930_n

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Σ. Βασιλειάδης

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ. Σ. Βασιλειάδη.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Είναι ιδιαίτερη χαρά, και κυρίως ιδιαίτερη τιμή που σας έχουμε απόψε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε ειλικρινά για όλα όσα έχετε ανιδιοτελώς προσφέρει μέχρι σήμερα για κάθε μικρή ή μεγάλη συνεισφορά σας στο έργο μας.

Η δράση μας είναι κυρίως εθελοντική, και αυτό θα το δείτε και σε λίγο στην κοπή της πίτας μας που και αυτή φτιάχτηκε από εθελοντές.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω απευθύνει τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω απευθύνει τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση

Οι εθελοντικές δράσεις του δήμου μας, στο χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από την ανάληψη της ευθύνης της διοίκησης τον περασμένο Σεπτέμβρη, είναι πολλές και πολυσχιδείς.
1. Λειτουργήσαμε με ένταση το Κοινωνικό Παντοπωλείο καταφέρνοντας να συγκεντρώσουμε σε πέντε Ημέρες Αλληλεγγύης, μία ανά μήνα, αρκετούς τόνους τροφίμων. Τα τρόφιμα διατίθενται άμεσα στους εγγεγραμμένους οι οποίοι σήμερα ξεπερνούν τις 500 οικογένειες.
2. Προσπαθήσαμε και επιτύχαμε να αποσπάσουμε χορηγίες από εταιρίες τροφίμων και όχι μόνο.
3. Συνεργαστήκαμε με φορείς για την εξασφάλιση τροφής, αλλά και για την εξασφάλιση παιχνιδιών για τα παιδιά των ωφελούμενων.
4. Μοιράσαμε περίπου 100 τόνους φρούτων και λαχανικών σε 5 προγραμματισμένες δράσεις.
5. Διοργανώσαμε δύο γεύματα αγάπης για τους άπορους, σε συνεργασία με φορείς και με την εθελοντική συνεισφορά των καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης μας.
6. Διοργανώσαμε μπαζάρ αλληλεγγύης και ανταλλαγής τα Χριστούγεννα
7. Ενδυναμώνουμε τα δημοτικά ιατρεία που από υποστελεχωμένα θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα με πολλές ειδικότητες συμπεριλαμβανομένων εθελοντών παιδιάτρου, παιδοψυχολόγου, αλεργιολόγου, ψυχιάτρου, φυσιάτρου, ουρολόγου, παθολόγου, χειρουργού, γυναικολόγου. Το πρόγραμμα λειτουργίας τους θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας στον τύπο και στις δομές του Δήμου.
8. Ανασυγκροτούμε το Κοινωνικό Φαρμακείο, με τη συμμετοχή αρκετών Φαρμακοποιών της πόλης μας. Ήδη πέντε φαρμακεία συγκεντρώνουν μη ληγμένα φάρμακα από δημότες στο δικό τους χώρο, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Κοινωνικού Φαρμακείου.
9. Διοργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία.
10. Διανείμαμε ιματισμό από την ιματιοθήκη μας, τόσο στους δημότες μας όσο και στις αλλοδαπές κρατούμενες γυναίκες, στο Δρομοκαϊτειο και αλλού.
11. Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο, που λειτουργεί για 3η χρονιά, και θα πρέπει να το τονίσουμε έχει σαν ψυχή τη Γιάννα Χριστόγλου και τον Γιώργο Λαμπρόπουλο, και τους εξαιρετικούς διδάσκοντες και προσωπικό.

Από αριστερά διακρίνουμε τον επικεφαλή της παράταξης «Νέα Εποχή» Λ. Σκλαβούνο και τον επικεφαλή της «Συμμαχίας για το Αιγάλεω» Ι. Γκίκα

Από αριστερά διακρίνουμε τον επικεφαλή της παράταξης «Νέα Εποχή» Λ. Σκλαβούνο και τον επικεφαλή της «Συμμαχίας για το Αιγάλεω» Ι. Γκίκα

Θα πρέπει όμως να αναφερθούμε και σε μορφές αλληλεγγύης, όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς, δηλαδή της ανιδιοτελούς αλλά και αποτελεσματικής συνεισφοράς.
1. Υποβάλλαμε πρόταση, η οποία εγκρίθηκε, για πρόγραμμα χρηματοδότησης της αστεγίας με στόχο την εξασφάλιση στέγης και την επανένταξη των αστέγων. Η πρότασή μας βαθμολογήθηκε δεύτερη πανελλαδικά και εντός των ημερών θα αρχίσει η εφαρμογή της.
2. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον ΑΣΔΑ και όλους τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, υποβάλλουμε πρόταση προγράμματος για την ενίσχυση όλων των δομών καταπολέμησης της φτώχειας, την προσωρινή επίλυση του επισιτιστικού προβλήματος.
3. Η νέα δημοτική αρχή προϋπολόγισε πολύ περισσότερα χρήματα από ότι τις προηγούμενες χρονιές για βοήθεια σίτισης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτ. παράταξης «Ανάπλαση Αιγάλεω», Δ. Μπέσης

Μετά από τον δικό του χαιρετισμό, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανάπλαση Αιγάλεω», Δ. Μπέσης κόβει την πίτα

Στα σχέδιά μας είναι

1. η μηχανοργάνωση όλων των δομών αλληλεγγύης και εθελοντισμού,
2. η διαφάνεια μέσω των δημοσιεύσεων όλων των στοιχείων αλλά πρωτίστως
3. η λειτουργία Τράπεζας Χρόνου
4. ο συντονισμός και η ενδυνάμωση των άμεσων δομών τροφής, όπως για παράδειγμα τα συσσίτια της Εκκλησίας
5. η λειτουργία Αγοράς Χωρίς Μεσάζοντες σε συνεργασία με ομάδες πολιτών
6. η ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ για να κάνουμε τη Κοινωνική αλληλεγγύη υπόθεσή μας.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, όσο υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν τους κάδους για να εξασφαλίσουν τροφή, όσο υπάρχουν ανασφάλιστοι, πολίτες δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, λιποθυμικά επεισόδια στα σχολεία κ.λπ. δεν δικαιούμαστε να χαιρόμαστε για τις επιτυχίες μας. Θεωρούμε ότι η ένδεια αυτή μας προσβάλλει ως ανθρώπους.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, «Συμμαχία για το Αιγάλεω», Ι. Γκίκας κόβει την πίτα

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, «Συμμαχία για το Αιγάλεω», Ι. Γκίκας κόβει την πίτα

Εκτός των προαναφερομένων, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι: αντιδήμαρχος Ε. Ζάχαρης και η αντιδήμαρχος Γ. Χριστόγλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή» Λ. Σκλαβούνος, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Α. Σαράντου, Δ. Μπέσης, Ζ. Βλάχου Σ. Τασιόπουλος και Μ. Μαστραγγελή, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Ι. Τσούνης και η Προϊστάμενη της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Κ. Καρούντζου.

Η  επικεφαλής της παράταξης «Αιγάλεω, Πρώτη Δύναμη», Π. Μερκουράκη–Νικολούδη απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση

Η επικεφαλής της παράταξης «Αιγάλεω, Πρώτη Δύναμη», Π. Μερκουράκη–Νικολούδη απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση

Η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, Σ. Κορμέντζα

Η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, Σ. Κορμέντζα

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr