ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ετοιμάζονται αλλαγές στη λειτουργία του Δήμου

0

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης ενημερώνοντας  τους δημότες για τα θέματα του Δήμου

IMG_9359 3Τα θέματα του Δήμου Καλαμπάκας τέθηκαν στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από τον Δήμαρχο Καλαμπάκας και τους Αντιδημάρχους Καλαμπάκας στο γραφείο του την Πέμπτη το μεσημέρι.

Ο λόγος της συνεντεύξεως ήταν να ενημερωθούν οι δημότες, μέσω των τοπικών μέσων ενημερώσεις για τα ζητήματα με τα οποία απασχολείται η δημοτική Αρχή.

Το ξεχωριστό σε σχέση με τις προηγούμενες συνεντεύξεις είναι ότι στην σημερινή το παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου ο οποίος στις δηλώσεις του ανέφερε πως περίμενε λίγο καλύτερη τα πράγματα στον Δήμο, ενώ τόνισε πως υπάρχει ο χρόνος και ο τρόπος για την βελτίωση της κατάστασης  σε όλα τα επίπεδα και αυτό θα φανεί σε μικρό χρονικό διάστημα.

Προηγουμένως, τη συνέντευξη τύπου, άνοιξε ο Υπεύθυνος για τις συνεντεύξεις, κ. Γιώργος Δήμου, ο οποίος καλωσόρισε και καθόρισε τον τρόπο διεξαγωγής της.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Σινάνης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Καλαμπάκα από την Παρασκευή έως και την Καθαρά Δευτέρα. Ο κ. Σινάνης ανέφερε πως οι εκδηλώσεις θα είναι καλές και και αφιερωμένες στα παιδιά.

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος, εισήρθε στα «καυτά» θέματα του Δήμου. που είναι η ενοικίαση νέων χώρων για τη στέγαση των γραφείων του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα η οικονομική υπηρεσία του Δήμου θα μετακομίσει στο πίσω μέρος του Δημαρχείο και στον χώρο. ακριβώς κάτω από το γραφείο του Δήμαρχου. θα στεγαστεί το Τουριστικό γραφείο το οποίοι θα ανοίξει ο Δήμος, όπως προεκλογικά είχε ανακοινώσει. Επίσης, στον χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία των δημοτικών υπαλλήλων στο κεντρικό κτίριο, θα γίνουν γραφεία των Αντιδημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων.

Ο Δήμαρχος κ. Σινάνης, αναφέρθηκε και στο θέμα των αδέσποτων σκυλιών. Ένα θέμα που απασχολεί σοβαρά τον Δήμο Καλαμπάκας και τόνισε  πως αναζητείται η λύση στο θέμα.

IMG_9355 2Επίσης, ο κ. Σινάνης, απάντησε στο θέμα του κυκλοφοριακού, αναφέροντας πως ενώ έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, αναμένουν την Περιφέρεια να εγκρίνει την αλλαγή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη. Ωστόσο ο Δήμαρχος ανέγνωσε ένα έγγραφο που έφτασε στον δήμο από την Αθήνα και το υπουργείο συγκοινωνιών, το οποίοι αναφέρει λεπτομέρειες για το κυκλοφοριακό της πόλης. Το έγγραφο αναφέρει πως οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην πόλη είναι επιβεβλημένες και δεν μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά χρήση η κεντρική οδός της πόλης που δεν είναι άλλη από την οδό Τρικάλων.
Για τα μεγάλα έργα στο Δήμο ο κ. Σινάνης είπε πως  στόχος του είναι η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης, καθώς και η παρέμβαση στο νέο σχέδιο πόλεως.

Για την καθημερινότητα ο Δήμαρχος είπε πως η Δημοτική Αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα όλου του Δήμου.

Ακόμη ο κ. Σινάνης είπε, πως στο επόμενο συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ θα λάβει αποφάσεις για να προχωρήσει στην οικονομική ελάφρυνση, ευπαθών ομάδων, όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και συμπολίτες με χαμηλό εισόδημα.

Τέλος, τον λόγο στην συνέντευξη τύπου, πήρε ο αντιδήμαρχος των οικονομικών κ. Χρήστος Παπαγεωργίου, ο οποίος είπε πως ο Δήμος Καλαμπάκας, διαθέτει ένα χρηματικό ποσό κοντά στο 1,6 εκ ευρώ, αυξημένο το τελευταίο πεντάμηνο. Έχουν περιοριστεί πάρα πολύ τα έξοδα του Δήμου και αυτό οφείλεται στην καλή διαχείριση. Όλες οι υποχρεώσει είναι τακτοποιημένες, όμως εκείνο το σοβαρό  πρόβλημα που απασχολεί τον Δήμο είναι οι δικαστικές αποφάσεις και οι κατασχέσεις που ξεπερνούν το 1 εκ ευρώ.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΜΟΥΡΕΛΗΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr