ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Μεγαλύτερη η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας από αυτή της καύσιμης

0

Η παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Ε.Ε. σημείωσε μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από αυτόν που σημείωσαν στο σύνολό τους οι αντίστοιχες με καύσιμη ύλη, μέσα στο 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας (EWEA).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του EWEA, στα 28 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παραγωγή αιολικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 11.791 MW, χάρη στη σύνδεση νέων ανεμογεννητριών. Αντίστοιχα, η ενέργεια που προέρχεται από υγρή και αέρια καύσιμη ύλη αυξήθηκε μόλις κατά 3.305 MW και αυτή που προέρχεται από ορυκτή ύλη κατά 2.338 ΜW. Με λίγα λόγια, ακόμη κι αν προσθέσουμε την αύξηση στα υγρά, αέρια και ορυκτά καύσιμα, η αύξηση στην αιολική παραμένει διπλάσιά τους.

Άλλωστε, κατά το 2014, περισσότερες μονάδες ενέργειας που βασίζονται σε καύσιμη ύλη αποσύρθηκαν, παρά προστέθηκαν στο δίκτυο της Ευρώπης. Αντίστοιχα, οι επιδόσεις της αιολικής ενέργειας αυξάνονται κατά 3,8% χρονιά με τη χρονιά, αγγίζοντας πλέον τα 128.8 GW σε ετήσια βάση στην Ε.Ε.. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί και το ποσοστό ενεργειακών αναγκών της Ε.Ε. που καλύπτει η αιολική ενέργεια, στο 10%, από το 8% που κάλυπτε το 2013.

Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr