ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Διεθνές Συνέδριο για την διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική: Πρόγραμμα και συμμετέχοντες

0

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) συνδιοργανώνουν στις 12-14 Φεβρουαρίου ένα διεθνούς χαρακτήρα τριήμερο συνέδριο για την Βιώσιμη, Οικολογική, Οικονομική Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική.

Στο συνέδριο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση της ευρωπαϊκής εμπειρίας στον τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και στις πρακτικές που μπορεί να υιοθετήσει η Περιφέρεια Αττικής, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό παράδειγμα. Εξάλλου, με ομιλίες τους θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων:

  • MichelSponar: Υπεύθυνος της διαχείρισης φυσικών πόρων και αποβλήτων της Γενικής Διεύθυνσης περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  • AnneVandeputte: Εκπρόσωπος της Δημόσιας Υπηρεσίας Διαχείρισης Απορριμμάτων της Φλάνδρας του Βελγίου.
  • PhilipNugent: Εκπρόσωπος του Τμήματος πολιτικής για τα απορρίμματα και την αποτελεσματικότητα των πόρων του υπουργείου Περιβάλλοντος της Ιρλανδίας.
  • JohannMayr: Πρόεδρος των Αυστριακών Ενώσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων.
  • SapirDoron: Αντιδήμαρχος του Τελ Αβίβ και αρμόδιος του Πάρκου Ανακύκλωσης Χιρία του Ισραήλ.
  • FrancescoGiroiFontanals: Τεχνικός Σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Απορριμμάτων της Καταλονίας.

Παράλληλα, θα συμμετάσχουν και καλεσμένοι από άλλες χώρες (Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Δανία), καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών φορέων, οι οποίοι θα επικεντρώσουν στην ανακύκλωση και σε μεθόδους διαχείρισης απορριμμάτων.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Φεβρουαρίου, στο αμφιθεάτρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Τσιγάντε 2 και Αναστάσεως, Χολαργός).

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr