ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Γλυφάδα: Ενοικίαση και όχι αγορά τοπικών λεωφορείων επέλεξε ο Δήμος

0

Για ασύμφορες και πολυδάπανες συμβάσεις στις οποίες προβαίνει η δημοτική αρχή, κάνουν λόγο πολλοί δημότες, αναφορικά με την σύμβαση ενοικίασης μεταχειρισμένων λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Η πόλη χρειάζεται τοπική συγκοινωνία, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πως δημότες που μένουν στην πλατεία Καραϊσκάκη ή σε άλλες απομακρυσμένες γειτονιές, περιμένουν επί ώρα την λεωφορειακή γραμμή 205, προκειμένου να κατέβουν στην κάτω πόλη, η ακόμα και να προσεγγίσουν τον πλησιέστερο σταθμό μετρό στο Ελληνικό.205Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν θα λυθεί με την ενοικίαση 5 λεωφορείων, αφού και μετά τα δυο χρόνια που θα τελειώσει η μίσθωση, πάλι θα υπάρχει πρόβλημα και εντονότερη ανάγκη μετακίνησης. Οι γλυφαδιώτες, περιμένουν μία μόνιμη λύση, όπως η αγορά δημοτικών λεωφορείων, και όχι μία προσωρινή λύση που θα αποβεί και πολυέξοδη για το δημοτικό ταμείο. Μετά την λήξη της σύμβασης, είναι λογικό ότι ο δήμος θα αναγκαστεί να κάνει νέα σύμβαση για ενοικίαση, που συνεπάγεται με καινούργιο δημοτικό κονδύλι, εκτός αν υπολογίζει να αφήσει την πόλη χωρίς δημοτική συγκοινωνία σε δυο χρόνια.

Ο Δήμος Γλυφάδας προχώρησε σε μια σύμβαση με τον ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) παραγγέλνοντας πέντε μεταχειρισμένα λεωφορεία τύπου MIDI για ενοικίαση δύο ετών. Σύμφωνα με την σύμβαση, για τα δύο χρόνια της ενοικίασης των μεταχειρισμένων λεωφορείων, ο Δήμος Γλυφάδας συμφώνησε να πληρώσει στον Ο.ΣΥ. το ποσόν των 81.180 ευρώ. Πιο αναλυτικά, για τον πρώτο χρόνο θα πληρώνει 600 ευρώ μηνιαίως για το κάθε ένα, και για τον δεύτερο χρόνο θα πληρώνει 500 ευρώ το μήνα για το κάθε ένα.

Παρόλα αυτά, έγινα και κινήσεις προκειμένου να αγοραστούν καινούργια λεωφορεία για τον δήμο. Μάλιστα υπολογίστηκε πως πέντε λεωφορεία καινούργια από τη Γερμανία, τελευταίας τεχνολογίας, σε άριστη κατάσταση, με πλήρη πιστοποιητικά καταλληλότητας, θα κόστιζαν στον δήμο Γλυφάδας περίπου 250.000 ευρώ, και θα λυνόταν επ’ αόριστον το πρόβλημα της Δημοτικής συγκοινωνίας. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ1

About Author

ΕΥΗ ΙΟΡΔΑΝΟΥ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr