ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Γλυφάδα: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης: Κατάργηση νομοθετικού πλαισίου αξιολόγησης

0

Την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά την αξιολόγηση καθώς και την ακύρωση της απόφασης για αμοιβές στελεχών εκπαίδευσης με υπογραφή Ανδρέα Λοβέρδου, ζητάει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γλυφάδας -Βούλας -Βάρης – Βουλιαγμένης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Με βάση Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠΟΠΑΙΘ) το οποίο εκδόθηκε στις 31/1/2015, ανακοινώνεται εκτός των άλλων ότι θα προταθεί να ανασταλούν οι τρέχουσες διαδικασίες αξιολόγησης. Οι εκπαιδευτικοί που δίνουν καθημερινό αγώνα να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά, νίκησαν την τρομοκρατία, τις επιστρατεύσεις που επέβαλαν, το κλίμα φόβου, απειλών και εκβιασμών για να επιβάλλουν την αξιολόγηση. Στηρίχτηκαν στις συλλογικές τους αποφάσεις, στο συλλογικό τους αγώνα. Το μπλοκάρισμα και η αναστολή σήμερα όλων αυτών των διαδικασιών είναι αποτέλεσμα αυτών των αγώνων.

Απαιτούμε την πλήρη και καθολική ικανοποίηση των αιτημάτων μας που σημαίνει κατάργηση όλου του νομοθετικού οπλοστασίου που αφορά την αξιολόγηση των νόμων 4024/11, 4142/13, ΠΔ 152/13, 3848/10, 3679/10, 2525/1997 και 2986/2002, καθώς και όλων των εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων που τους συνοδεύουν. Αυτό θεωρούμε ότι χρειάζεται να περιλαμβάνεται στις προγραμματικές δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα της αξιολόγησης. Η αναστολή αντί της κατάργησης, αφήνει ανοιχτή την πόρτα σε απόπειρες επαναφοράς της αξιολόγησης με βάση τις πολιτικές εξελίξεις. Μπορεί να λειτουργήσει εκβιαστικά για να γίνουν αποδεκτές άλλες λύσεις σχετικά με υποτιθέμενη «καλή» αξιολόγηση. Γι’ αυτό και ζητάμε τώρα κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου!ekpaideytikoi1

Σχετικά με την έγκριση «Παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο της Πράξης “Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης” με κωδικό ΟΠΣ 453588 – Οριζόντια Πράξη» του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στα κάτωθι στελέχη της δημόσιας Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, από 15-03-2014 έως 31-10-2015 και εκτός του ωραρίου της κύριας εργασίας τους» που υπέγραψε μια μέρα μετά τις εκλογές ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σημειώνουμε: Ο νόμος αναφέρει ότι τέτοιου τύπου αποφάσεις- από απερχόμενους Υπουργούς απονομιμοποιημένης κυβέρνησης με βάση την Λαϊκή ετυμηγορία-λαμβάνονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για λόγους δημόσιου συμφέροντος και μόνον.

Είναι απορίας άξιο ποιοι λόγοι δημόσιου συμφέροντος οδήγησαν τον κύριο Λοβέρδο να πάρει μία τέτοια απόφαση την επομένη των εκλογών για μία διαδικασία που όλος ο κλάδος έχει ταχθεί ενάντια με σχετικές αποφάσεις, με κινητοποιήσεις, με ακυρώσεις των επιχειρούμενων σεμιναρίων των στελεχών εκπαίδευσης δυναμικά και μαζικά. Καλούμε τα στελέχη εκπαίδευσης που συμμετείχαν στις διαδικασίες ενάντια στις αποφάσεις του κλάδου και την εκπεφρασμένη αντίθεση του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας να μην σπεύσουν να εισπράξουν τα εν λόγω ποσά. Είναι γνωστή η απόφαση της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή των διαδικασιών της αξιολόγησης.

Ζητούμε να ακολουθήσει και ακύρωση της απόφασης για αμοιβές επίδοξων αξιολογητών και έκδοση νέας με την οποία να αποδοθούν τα κονδύλια αυτά για την κάλυψη πραγματικών αναγκών των σχολείων. Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να συμπεριλάβει το αίτημα ακύρωσης της απόφασης για τις αμοιβές των στελεχών και χορήγησης των σχετικών κονδυλίων για τις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων, στην επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κύριο Μπαλτά και τον Αναπληρωτή Υπουργό κύριο Κουράκη.»

About Author

ΕΥΗ ΙΟΡΔΑΝΟΥ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr