ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Γλυφάδα: Ξεκίνησε το νέο ΚΕΠ Υγείας

0

Μία νέα δημοτική δομή που έχει σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γλυφάδας, ξεκίνησε την λειτουργία του.

Το ΚΕΠ Υγείας ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών αλλά και για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων. Επίσης, προτείνει συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό, ώστε κάθε πολίτης να θωρακίσει την υγεία του. Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ.

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣΓια ένα μικρό αριθμό πολιτών ανασφάλιστων και απόρων , αρχικά <10% του συνόλου των παραπεμπόμενων, που έχουν λάβει ειδικό παραπεμπτικό μέσω του προγράμματος των ΚΕΠ Υγείας, ότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και οι οποίοι απευθύνονται στους ιατρούς-συνεργάτες για προληπτικές εξετάσεις, θα παραπέμπονται δωρεάν. Η συμμετοχή των πολιτών στις ευπαθείς ομάδες του προγράμματος βεβαιώνεται εγγράφως από τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες ή να ενημερωθείτε για τους γιατρούς που συνεργάζονται με τα ΚΕΠ Υγείας μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2019690722 ή στο email [email protected] ή να περάσετε εργάσιμες ημέρες και ώρες από το ΚΕΠ Υγείας που βρίσκεται στη διεύθυνση Μυστρά 1 & Επιδαύρου, στην Άνω Γλυφάδα.

Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι προς το παρόν τα εξής: Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής. Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου. Πρόληψη καρκίνου του μαστού. Πρόληψη καρκίνου του προστάτη. Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων. Πρόληψη μελανώματος.

About Author

ΕΥΗ ΙΟΡΔΑΝΟΥ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr