ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

0

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης – Πολιτικός ο όρκος των προερχόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ υπουργών και υφυπουργών, πλην του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης, με καθυστέρηση μίας ώρας, καθώς αφενός άργησε η έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων για την ορκωμοσία των τριών υπουργών Επικρατείας, αφετέρου κατέστη αναγκαία η σύνταξη νέων πρωτοκόλλων, λόγω των αλλαγών στη διάταξη του νέου υπουργικού σχήματος.

Η τελετή ξεκίνησε με τον θρησκευτικό όρκο των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Γιάννη Πανούση, Παναγιώτη Νικολούδη, Δημήτρη Μαρδά και των προερχόμενων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπουργών και υφυπουργών. Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε στη συνέχεια το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο.

«Όλοι καταλαβαίνουν πως χρειάζεται μια αλλαγή πολιτικής και μένει να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο», δήλωσε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε ότι «τα αυτιά των εταίρων είναι ανοιχτά για όσους έχουν κάτι να πουν». «Θα τιμήσουμε πρακτικά την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο ελληνικός λαός όλοι μας», ήταν η δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη, αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται τυπικά αύριο με την ορκωμοσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη και της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr