ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Πρώτο βραβείο σε συμμετέχοντες του «Festival Factory» Χαλανδρίου- Αγίας Παρασκευής.

0

Το Αριστείο καλύτερης ιδέας στον διαγωνισμό «Αριστεία Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας 2014»,σε εκδήλωση της περασμένης Τρίτης 13 Ιανουαρίου, απέσπασαν ο φιλόλογος-σκηνοθέτης Δημήτρης Βέργαδος, η χορογράφος Ελευθερία Κόμη και ο σύμβουλος οικονομικών θεμάτων Κωνσταντίνος Ταμπούρης, για την πρωτοπόρα εφαρμογή c-MUSE που δημιούργησαν.

Όπως ανέφεραν, η ιδέα τους γεννήθηκε όταν παρακολούθησαν το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΤΟΠΣΑ «Festival Factory» των Δήμων Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής, που είχε θέμα τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στον τομέα του Πολιτισμού.

Το c-MUSE (Cultural Memory as Updated Site-specific Experience), είναι ένα σύστημα ψηφιακής εξιστόρησης για τρεις αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας (Ακρόπολη – Αρχαία Αγορά – Κεραμεικός)».

Η εφαρμογή αυτή όχι μόνο θα δίνει πληροφορίες για όσα βλέπει κανείς ενώ κινείται αλλά θα προσφέρει και μία βιωματική εμπειρία της καθημερινής ζωής στον χώρο, στα χρόνια της αρχαιότητας.

Ο χρήστης θα μπορεί να ακούσει τους κεραμοποιούς που είχαν εκεί τα εργαστήριά τους να πλάθουν τα αγγεία τους και τους πελάτες τους να κάνουν παζάρια και στο νεκροταφείο τον Περικλή να εκφωνεί τον περίφημο Επιτάφιο.

Η πρόταση επικεντρώθηκε σε αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται κοντά μεταξύ τους και συγκεντρώνουν έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, προκειμένου η εφαρμογή να έχει επιχειρηματική επιτυχία. Όπως όμως λέει ο εκπρόσωπος της ομάδας, μελλοντικά, σχεδιάζουν την επέκταση των ψηφιακών εξιστορήσεων του c-MUSE και σε άλλους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, εντός και εκτός Αθηνών προάγοντας τον πολιτισμό της χώρας μας.

About Author

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr