ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Η επόμενη μέρα

0

Το Παπαστράτειο Μέγαρο δεν ήταν αρκετό για να φιλοξενήσει όλον τον κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Πλήθος ανθρώπων περίμενε τον κ. Τσίπρα μέσα, αλλά και έξω από το Παπαστράτειο Μέγαρο, όπου είχαν στηθεί δύο μεγάλες οθόνες .

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ψήφο αυτοδυναμίας από τον ελληνικό λαό, για την αντιμετώπιση της κρίσης, για την ενίσχυση της οικονομίας και για να έχει ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη στη σκληρή διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς στην εκπομπή Petit Journal του Canal++, κατά την οποία υποστήριξε ότι τα μέτρα λιτότητας δεν επιβλήθηκαν από την Ε.Ε., αλλά από τις ελληνικές κυβερνήσεις και ότι ορισμένα από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί είναι απαράδεκτα και πρέπει να αλλάξουν. Επίσης δήλωσε ότι δεν τον ανησυχεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πως θα είναι η επόμενη μέρα και ποια θα είναι τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;

Στην ομιλία ανέφερε τα εξής:

Τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμα.
Ανάμεσά τους είναι:

  • H επαναφορά του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 751€ για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.
  • Η 13η σύνταξη τα Χριστούγεννα, για όσους έχουν σύνταξη έως 700€.
  • H εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Συγκεκριμένα για την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας:

* Τα τρία μεγάλα φράγματα της Αιτωλοακαρνανίας: των Κρεμαστών, του Καστρακίου και του Στράτου, θα παραμείνουν υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, όχι στο ΤΑΙΠΕΔ.
* Ο υπό διάλυση Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Αχελώου, θα ανασυγκροτηθεί και θα επαναλειτουργήσει.
* Θα δώσει ζωή στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού. Θα φροντίσει για τη συνεχή ανανέωση του νερού από τον πατραϊκό κόλπο, ώστε το απαραίτητο οξυγόνο να συμβάλει καθοριστικά στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα, θα προσπαθήσει να μειώσει τα φυτοφάρμακα που εισέρχονται στη λιμνοθάλασσα.
* Θα αξιοποιηθεί η ιχθυόσκαλα, ώστε να αναβαθμιστεί η εμπορική αξία των αλιευμάτων και να λειτουργήσει ως βάση δραστηριοτήτων για το ψάρι, όπως, για παράδειγμα, τυποποίηση και εξαγωγές.
* Θα αξιοποιηθεί το λιμάνι στη Ναυτιλιακή Βιομηχανική Περιοχή (ΝΑΒΙΠΕ) στο Πλατυγιάλι του Αστακού. Μαζί με το λιμάνι της Πάτρας μπορούν να αποτελέσουν τις πύλες του διαμετακομιστικού εμπορίου προς της δυτική Ευρώπη.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο

About Author

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΟΥΚΑΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr