ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Η Αγία Παρασκευή αποκτά ΚΕΠ Υγείας.

0

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής «δικτυώνεται» και συμμετέχει στο πρόγραμμα  «Δημιουργία και Δικτύωση Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας)».

Το πρόγραμμα έχει ως βασικό του στόχος την ανάπτυξη δράσεων πρόληψης και προαγωγής Υγείας. Οι σχετικές δράσεις έχουν  ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2013.

Το ΚΕΠ Υγείας Αγίας Παρασκευής θα λειτουργεί στη Διεύθυνση Χίου και Σωτήρος 2 (Δημοτικά Ιατρεία) στην Αγία Παρασκευή και στελεχώνεται από καταρτισμένους σε θέματα πρόληψης Δημοτικούς υπαλλήλους και ειδικευμένο γιατρό.

Οι Δημότες θα ενημερώνονται από το ΚΕΠ Υγείας για συγκεκριμένες ενέργειες του Δήμου, με σκοπό την προαγωγή της Υγείας, καθώς και για διαγνωστικές εξετάσεις, που προβλέπονται για την πρόληψη σοβαρών μορφών καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σκοπός του Δήμου είναι το ΚΕΠ Υγείας να γίνει σημείο αναφοράς για το Δημότη, για θέματα  πρόληψης και προαγωγής της Υγείας. Σε πρώτη φάση, αναλαμβάνει επίσης την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης των Δημοτών για τους κινδύνους από την κατάχρηση του διαδικτύου, τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Τέλος, ο Δήμος προσκαλεί τους γιατρούς και τους άλλους παρόχους υγείας της περιοχής μας να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα προγράμματα πρόληψης του ΚΕΠ Υγείας. Φορέας Υλοποίησης του προγράμματος είναι το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας.

About Author

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr