ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ρίζος Μαρούδας: «Οργή και απόγνωση σε αγρότες και κτηνοτρόφους»

0

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες αναφέρεται με δήλωση του ο Πρόεδρος ΕΟΑΣΝΛ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Λάρισα, Ρίζος Μαρούδας.

Ειδικότερα,αναφέρει τα εξής:

«Οργή και απόγνωση επικρατεί σε αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι και από τους εμπόρους, αλλά και από ενισχύσεις και επιστροφές, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς εισόδημα και να μην μπορούν να τα «βγάλουν πέρα» με τις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα:
* Στους μισούς περίπου αγρότες οφείλεται η επιστροφή ΦΠΑ για το 2013 που θα έπρεπε να δοθεί από την άνοιξη 2014 και ήδη φτάσαμε στο 2015…
* Υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες προς τους δικαιούχους για τα προγράμματα της νιτρορύπανσης και της βιολογικής καλλιέργειας.
* Οι κτηνοτρόφοι παίρνουν αισθητά μειωμένες εξισωτικές αποζημιώσεις ενώ σε κάποιους δεν έχουν δοθεί καθόλου ή έχουν δοθεί ψίχουλα.
* Δεν έχει αποδοθεί σε αγρότες και κτηνοτρόφους η επιστροφή του φόρου πετρελαίου.
* Χιλιάδες παραγωγοί που έχουν παραδώσει τα προϊόντα, παραμένουν απλήρωτοι από τους εμπόρους.
Την ίδια στιγμή, τα καλλιεργητικά έξοδα «τρέχουν» και αυξάνονται, το κόστος ζωής ακριβαίνει και οι αγρότες δεν μπορούν, πια, να ταΐσουν τις οικογένειες τους, να καλλιεργήσουν τα χωράφια.
Είτε με κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ, είτε με κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι:
* Θα βιώσουν τη νέα ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις τουλάχιστον κατά 45%.
* Θα πληρώνουν βαρύτατο φόρο με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ.
* Τα χρέη θα αυξάνονται και θα τους σφίγγουν, σαν θηλιά, το λαιμό.
* Οι συντάξεις θα παραμείνουν εξευτελιστικές.
* Οι έμποροι θα εξακολουθούν να παίρνουν πάμφθηνα τη σοδειά τους και να τους αφήνουν απλήρωτους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αξιοποιώντας την πείρα από τους μεγάλους αγώνες όλο και περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι συνειδητοποιούν ότι μόνο με την δική τους πάλη έχουν αποτελέσματα και κατακτήσεις.
Ακριβώς για αυτό το λόγο, επιβάλλεται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές. Γιατί, ένα δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα μπορέσει πιο αποτελεσματικά να οργανώσει την πάλη του λαού, ώστε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα, την φτώχεια και την εξαθλίωση, να βάλουμε φρένο στην βαρβαρότητα που έρχεται με την ΚΑΠ και την φορολογία και να μπορέσουμε να πάρουμε ανάσες ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε.
Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει δυνατό κίνημα και αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην πάλη και τις διεκδικήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων».

About Author

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr