ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κυβέρνηση βγάζουν τα παγωμένα σπίτια. Του Νίκου Σερβετά

0

Του Νίκου Σερβετά

Κομματικά επιτελεία, κινήσεις στρατηγικής σημασίας, επικοινωνιολόγοι, δημοσκοπήσεις, τηλεοπτικά debatte, στημένες ερωτήσεις, κλισέ απαντήσεις.

Όλα μπορούν να προγραμματιστούν με ακρίβεια, από ανθρώπους που βλέπουν την πολιτική σαν κίνηση αγοράς με λογική marketing.

Έως τώρα και τα δύο κόμματα που, λένε ότι, διεκδικούν τη νίκη στις 25 Ιανουαρίου κινούνται έξω από τα όρια τους. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε άμυνα και αντιδρά σπασμωδικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει για πρώτη φορά αυτό το παιχνίδι, δείχνει την απειρία του.

Και μπαίνει στη μέση ένας παράγοντας που απ’ ότι φαίνεται κανένας έως τώρα δεν έχει υπολογίσει: Είναι η πρώτη φορά στην μεταπολεμική περίοδο που οι εκλογές γίνονται μέσα στο καταχείμωνο. Φέτος ο χειμώνας είναι δύσκολος, κάνει πολύ κρύο.

Και το μείον στο θερμόμετρο μαζί με τα χιόνια, ήρθαν όταν τελείωναν οι γιορτές.

Τότε που ακόμα κι αν υπήρχε κάτι μέσα στο πορτοφόλι είχε φύγει.

Και σε κάθε πολυκατοικία όλο και κάποιος υπάρχει που δεν μπορεί καθόλου να πληρώσει για πετρέλαιο.

Και η κατάσταση των υπολοίπων δεν επιτρέπει να καλύψουν το κενό.

Και ο λέβητας είναι άδειος, ο καυστήρας δεν δουλεύει.

Τρίτη χρονιά σερί αλλά φέτος ο χειμώνας είναι πιο βαρύς.

Και οι ηλικιωμένοι κρυώνουν περισσότερο από τους άλλους.

Αυτοί που έως τώρα όλο και είχαν μία δικαιολογία για να μην διακινδυνεύσουν ότι τους επέμεινε: «Μπορεί να μειώθηκε η σύνταξη, αλλά αν ο Τσίπρας αποτύχει μπορεί να μην παίρνω τίποτα πια»

Ό,τι κι αν έχουν κάνει στη ζωή τους, όσα εξοχικά κι αν έχτισαν, όσες προίκες κι αν έδωσαν, όσα παιδιά κι αν σπούδασαν, όσο κι αν μέχρι τώρα πίστευαν ότι οι άστεγοι ήταν τεμπέληδες και δεν φρόντισαν να έχουν για τα δύσκολα, όσο κι αν θεωρούσαν ότι οι ίδιοι θα τα κουτσοβολέψουν, ότι τα προβλήματα τα καταλαβαίνουν αλλά τους ίδιους δεν τους αγγίζαν και τόσο πολύ, οι τοίχοι του σπιτιού και τα σεντόνια τους είναι παγωμένα.

Παγώνουν και οι ίδιοι και αυτό δεν το συγχωρούν.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr