ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Συνελήφθη επιχειρηματίας νυχτερινού κέντρου για φορολογικές παραβάσεις

0

paravaseisΣύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., το διάστημα της εορταστικής περιόδου εντατικοποιούνται οι συστηματικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε κέντρα διασκέδασης και σε επιχειρήσεις – καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ, ψητοπωλεία κ.ά.) με σκοπό την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, κυρίως όσον αφορά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς και της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων (από 15-12 ως 28-12-2014) από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο αριθμό κέντρων διασκέδασης και καταστημάτων – επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, Μοναστηράκι, Πλάκα, Χαλάνδρι, Νέα Ερυθραία, Νέα Σμύρνη, Πειραιά, Καλλιθέα και Χαϊδάρι, ενώ διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε οκτώ από αυτά.

Ειδικότερα για τη Νέα Σμύρνη:

«Σε κέντρο διασκέδασης διαπιστώθηκε η μη έκδοση τουλάχιστον δέκα (10) περιπτώσεων εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελίας των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 930 ευρώ. Για την περίπτωση αυτή συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 39χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος της συγκεκριμένης επιχείρησης, ο οποίος οδηγήθηκε με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

About Author

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr